1.4.2022 18:42

Δήμος Χίου - Προμήθεια εξοπλισμού του συστήματος συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων

Αναμένεται άμεσα η ένταξη του έργου «Σύστημα συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων Δήμου Χίου», καθώς σήμερα (1/4) ο Δήμος Χίου έλαβε τη θετική αξιολόγηση για την ένταξη από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΕ Βορείου Αιγαίου προϋπολογισμού 2.015.552,00 €.

Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι η προμήθεια εξοπλισμού του συστήματος συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων και η αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Χίου. Συγκεκριμένα θα γίνει προμήθεια: 

α) Δύο Οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων 8κ.μ, β) Ενός Οχήματος συλλογής βιοαποβλήτων 10κ.μ, γ) Ενός Οχήματος πλύσης κάδων βιοαποβλήτων, δ) Ενός Κλαδοθρυμματιστή αποβλήτων κήπων και πάρκων, ε) Ενός φορτωτή – εκσκαφέα φόρτωσης ξυλωδών αποβλήτων, στ) Ενός τριαξονικού ημιρυμουλκούμενου απορριμματοκιβωτίου, ζ) Δύο Ανοιχτών κοντέινερ 10κ.μ., η) 120 Κάδοι βιοαποβλήτων 1100lt, θ) 220 Κάδοι βιοαποβλήτων 660lt, ι) 250 Κάδοι βιοαποβλήτων 120lt, ια) 2900 Οικιακοί κάδοι βιοαποβλήτων 5lt-7lt και ιβ) 4 Υπόγειοι μηχανισμοί ανύψωσης απορριμματοκιβωτίων συμπίεσης.

Επίσης, περιλαμβάνονται οι οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή 4 υπόγειων χώρων, οι εργασίες υδροδότησης του σταθμού μεταφόρτωσης, ενώ θα γίνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για την προώθηση συστήματος συλλογής βιοαποβλήτων.

Η πράξη χωροθετείται σε ειδικά θεσμοθετημένες περιοχές προκειμένου να προστατεύεται το έδαφος και να αποφεύγεται η ρύπανση ή υποβάθμισή του. Εξασφαλίζεται ακολούθως -όπου χρειάζεται - η αποφυγή περιστατικών ατυχηματικής ρύπανσης, με ενσωμάτωση σχεδίων περιορισμού και αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή της στη μείωση της κλιματικής αλλαγής, λόγω της μειωμένης έκλυσης μεθανίου από βιοαπόβλητα που μέχρι σήμερα οδηγούνταν σε ταφή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ