16.1.2022 18:26

Δίκτυο Πολιτών: Ιοί RNA και υιοί Νεολιθικής περιόδου

Ένας επίκαιρος παραλληλισμός ίσως μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα το θέμα που προκύπτει με το πρόσφατο δημοσίευμα περί σύνδεσης προσφύγων και ιών.

             Ο παραλληλισμός ανθρώπων προσφύγων και μεταναστών με τον RNA ιό παραπέμπει σε μια γνωστή κοινωνικοπαθολογική αρρώστια. Δεν την φοβόμαστε γιατί την ξαναείδαμε πολλάκις από την νεολιθική ακόμα περίοδο με το ξεκίνημα της αγροτικής ζωής και των συγκρούσεων για την κυριαρχία στις εύφορες περιοχές. Ουσιαστικά αναπτύσσεται όταν στρέψουμε τις ομάδες τη μία ενάντια στην άλλη, αν τις βάλουμε να ανταγωνιστούν για ένα δυσεύρετο αγαθό.

         Τότε, αναπτύσσονται και οι διάφορες θεωρίες που δικαιολογούν στον ασθενή την παρόρμησή του να εφορμήσει, να γκετοποιήσει ή να εξαφανίσει την άλλη ομάδα που βλέπει ως εχθρό. Οι πιο αδύναμοι ασθενείς, άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ασταθή ψυχισμό που χρειάζονται την ομαδοποίηση γιατί ορθοποδούν μειώνοντας τον άλλον, φαντασιώνονται κιόλας την αναγκαιότητα δημιουργίας φυλακών για να έχουν τον έλεγχο, την κυριαρχία και να ελαττώσουν τα φοβικά τους σύνδρομα.

              Τι να κάνουμε, οι εγκέφαλοί μας εξελίχθηκαν για εκείνον τον κόσμο, όχι για τον σύγχρονο κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.

       Επειδή όμως αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό και δύσκολο στον σύγχρονο κόσμο με την τόση διασύνδεση και κινητικότητα, πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι κατανόησαν ότι προκοπή υπάρχει με την ειρήνη την συμπόνια και την ενσυναίσθηση και εργάζονται στο σκοπό αυτό.

       Κατανόησαν επίσης και θέσπισαν νόμους ισότητας για όλα τα ανθρώπινα όντα και προστασίας των δικαιωμάτων τους και της αξιοπρέπειάς τους από κάθε είδους προσβολή. Ειδικά αυτής που παρομοιάζει ανθρώπους με RNA ιούς. Βέβαια, έχει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα, διότι κάποιοι έχουν παραμείνει με τον ανεπεξέργαστο εγκέφαλο της νεολιθικής περιόδου.

        Δεν θα προτείναμε να εγκλειστεί ο κ. Μπλάτζιος σε κλειστή δομή  για να μη μολύνει το κοινωνικό σύνολο διότι παραμένουμε πιστοί στην άποψή μας πως κανείς άνθρωπος δεν είναι …ιός.

    Ας μην τον πιέζουμε όμως κιόλας να ανακαλέσει.

    Είναι νωρίς ακόμα για το είδος του.

     Απλά, ακόμα δεν μπορεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ