6.7.2021 14:00

Δίκτυο χώρων στάθμευσης… 1.200 αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης

Στόχος της δημοτικής αρχής η επίλυση ενός χρόνιο προβλήματος που θα αποσυμφορήσει το κέντρο από την κίνηση

Στην 6ετή μίσθωση ιδιωτικών οικοπέδων μέσα στην πόλη της Χίου, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου χώρων στάθμευσης που θα προσφέρει καθημερινά μέχρι και 1.200 θέσεις για αυτοκίνητα και δίκυκλα, στοχεύει η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, με αφορμή την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, τριών υφιστάμενων χώρων στάθμευσης (2 στα Ταμπάκικα και 1 στην οδό Αλατίου).

Όπως ανέφερε ο κ. Ξενάκης οι 3 συγκεκριμένη χώροι, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν έργα σήμανσης, ασφαλτόστρωσης και φωτισμού θα καλύψουν τις ανάγκες στάθμευσης 420 Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ο κ. Ξενάκης, εκτός των άλλων σημείωσε ότι ο Δήμος στοχεύει στην άμεση μίσθωση ιδιωτικών οικοπέδων, μεταξύ των οποίων και 2 ακίνητα, 3 και 1,5 στρεμμάτων, στις περιοχές του Ριζαρίου και της Βερίτη, ώστε να εξασφαλιστούν ακόμα 250 θέσεις στάθμευσης.

Προσεχώς και ηλεκτρικά λεωφορεία

Τέλος ο κ. Ξενάκης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του κέντρου πληροφόρησης για την κυκλοφορία στης οδού Πολυχρονοπούλου, μέσα από το οποίο θα γίνεται διαχείριση του κυκλοφοριακού φορτίου της πόλης ενώ οι οδηγοί θα ενημερώνονται μέσα από ηλεκτρονικές πινακίδες για τον ακριβή αριθμό των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης σε κάθε χώρο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του ίδιου έργου, ο Δήμος αναμένει σύντομα 3 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα συνδέουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους στάθμευσης με το κέντρο της πόλης της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ