25.9.2022 10:42

Διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τα τσιμέντα στα Θυμιανά ζητούν οι Φίλοι Μονοπατιών

Όλα έγιναν νόμιμα ανταπαντά ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας

Την άμεση αποκατάσταση του τμήματος των περιπατητικών διαδρομών στα Θυμιανά, το οποίο τσιμεντοστρώθηκε προ ημερών ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Φίλοι Μονοπατιών Χίου», μέσα από ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σημειώνοντας:

«Διαπιστώσαμε ότι τσιμεντώθηκε τμήμα του πρόσφατα ολοκληρωμένου έργου «Πεζοπορική διαδρομή των Μαστόρων της Πέτρας» στα Θυμιανά της Χίου.
Για το γεγονός αυτό εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή μας.
Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω τμήματος στην πρότερή του μορφή.
Παράλληλα θα πρέπει να ελεγχθούν οι όροι ένταξης και χρηματοδότησης των έργων και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για πράξεις ή παραλείψεις».

Στον αντίποδα ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας σημειώνει ότι οι τσιμεντοστρώσεις έγιναν στο πλαίσιο του έργου της βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

«Στις 25/1/2016 με υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2053 η Δημοτική Ενότητα Θυμιανών με έγγραφο ζητά έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας μεταξύ των οποίων και ο εν λόγω δρόμος.

Στις 3/2/2017 επανέρχεται με νέο έγγραφο όπου ξανά αναφέρεται ο εν λόγω δρόμος.

Παράλληλα συντάσσεται μελέτη με τίτλο έργου: Πεζοπορική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας Θυμιανών και ανάπλαση Δημοτικού χώρου στην περιοχή <<Κουκουνάβγιες>>

(Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή λέγεται Κουκουγιάυλια!!!!)

Θεωρήθηκε 6/17

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μελέτη ορθώς αναφέρονται τα μονοπάτια τα οποία δεν είναι ενωμένα και ενώνονται βοηθητικά μέσω της περιφερειακής οδού και των αγροτικών οδών με σήμανση.

Την ίδια περίοδο δουλεύεται και μία μελέτη 1.000.000 ευρώ ορθώς από την τότε δημοτική αρχή με τίτλο έργου: Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά, Αμανής, Ιωνίας, Καμποχώρων, Καρδαμύλων και Μαστιχοχωρίων του Δήμου Χίου.

Η μελέτη ολοκληρώνεται και υπογράφεται στις 5/10/18. 

Επισημαινουμε ότι η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει και μελέτη περιβαντολογικών όρων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα προβλεπόμενα ΣΧΟΑΠ, περιοχές Natura, περιπατητικές διαδρομές κλπ.

Όπως αναμφίβολα τώρα καταλαβαίνετε είναι ένα έργο ΕΣΠΑ το οποίο το εκτελεί εξ ολοκλήρου η τεχνική υπηρεσία και ουδεμία ανάμιξη έχουν οι χωρικοί αντιδημάρχοι».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ