4.4.2022 8:12

ΔΕΥΑΝ Χίου - Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών στη Λιμνοδεξαμενή του Βικίου

Η ΔΕΥΑΝΧ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων του χωριού, επιλύει ένα ακόμα υδρευτικό πρόβλημα που αφορά την λιμνοδεξαμενή στο Βίκι.

Κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1990 από το υπουργείο Γεωργίας, χωρητικότητας 150.000 κυβικών περίπου και σήμερα έχει την ανάγκη μίας γενναίας επισκευής για να συνεχίσει την χρήσιμη λειτουργία της, προς όφελος των κατοίκων.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ ενήργησε, έχοντας ένα ακόμα επιτυχές αποτέλεσμα, με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού κ. Μηταράκη, του Δημάρχου κ. Κάρμαντζη, του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και πάντοτε με την συνεργασία από τα υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΑΙΓΝΠ στη Μυτιλήνη και της ΔΕΥΑΝ Χίου.

Έτσι ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, μετά από το αίτημα της ΔΕΥΑΝΧ, τις απαιτούμενες μελέτες και τα τεχνικά δελτία, με την απόφαση του επιχορηγεί την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νήσου Χίου (ΔΕΥΑΧ), μέχρι του ποσού των τριάντα εννέα χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα ΕΥΡΩ (39.780,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%, για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης βλαβών στη λιμνοδεξαμενή Βικίου.

"Οφείλουμε ως ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη και άλλων χρηματοδοτήσεων, όπως ακριβώς έγινε με τα υδρευτικά έργα στην Βολισσό, στα Χάλανδρα, στα Αυγώνυμα, στο Πιτυός,στο Βίκι, στην πόλη της Χίου και του Βροντάδου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ