4.4.2022 8:12

ΔΕΥΑΝ Χίου - Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών στη Λιμνοδεξαμενή του Βικίου

Η ΔΕΥΑΝΧ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων του χωριού, επιλύει ένα ακόμα υδρευτικό πρόβλημα που αφορά την λιμνοδεξαμενή στο Βίκι.

Κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1990 από το υπουργείο Γεωργίας, χωρητικότητας 150.000 κυβικών περίπου και σήμερα έχει την ανάγκη μίας γενναίας επισκευής για να συνεχίσει την χρήσιμη λειτουργία της, προς όφελος των κατοίκων.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ ενήργησε, έχοντας ένα ακόμα επιτυχές αποτέλεσμα, με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού κ. Μηταράκη, του Δημάρχου κ. Κάρμαντζη, του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και πάντοτε με την συνεργασία από τα υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΑΙΓΝΠ στη Μυτιλήνη και της ΔΕΥΑΝ Χίου.

Έτσι ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, μετά από το αίτημα της ΔΕΥΑΝΧ, τις απαιτούμενες μελέτες και τα τεχνικά δελτία, με την απόφαση του επιχορηγεί την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νήσου Χίου (ΔΕΥΑΧ), μέχρι του ποσού των τριάντα εννέα χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα ΕΥΡΩ (39.780,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%, για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης βλαβών στη λιμνοδεξαμενή Βικίου.

"Οφείλουμε ως ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη και άλλων χρηματοδοτήσεων, όπως ακριβώς έγινε με τα υδρευτικά έργα στην Βολισσό, στα Χάλανδρα, στα Αυγώνυμα, στο Πιτυός,στο Βίκι, στην πόλη της Χίου και του Βροντάδου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ