5.5.2022 6:27

ΔΕΥΑΝ Χίου - Νέα υδρευτικά δίκτυα 914.000 ευρώ σε πόλη και Κάμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ακόμα μεγάλο υδρευτικό έργο με τίτλο «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση ΕΒΕΚ μέχρι αντλιοστάσιο Βαρβασίου» προϋπολογισμού 914.000 € εκτελείται αυτή την περίοδο από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου.

Η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Καράμπελα Ιωάννα και η κατασκευή υλοποιείται από την Εταιρεία Π. ΖΕΝΙΩΔΗΣ - Γ. ΠΙΚΟΥΝΗΣ Α.Ε.

Το εν λόγω έργο αφορά την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υφιστάμενου κεντρικού δικτύου που παρουσιάζει διαρροές και τροφοδοτεί τις δεξαμενές του Αγίου Γεωργίου Ορφανού μέσω του αντλιοστασίου Ποταμού στο Βαρβάσι από τις υδρογεωτρήσεις στην περιοχή του Κάμπου - Βασιλεώνοικου.

Αποτελεί ένα από τα κύρια δίκτυα μεταφοράς νερού στην πόλη της Χίου και η κατασκευή του είναι απαραίτητη για την ορθή αξιοποίησή του.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

Το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ