16.12.2019 15:45

Δέσμευση της Π.Ε. Χίου για τη βελτίωση των υποδομών των Δικαστικών Φυλακών του νησιού

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας με τη Σοφία Νικολάου και τον Νότη Μηταράκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος

Με τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου η οποία βρίσκεται στη Χίο μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Χίου κ. Ν. Μηταράκη συναντήθηκε τη Δευτέρα 16/12 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος.

Αναφορικά με τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των τοπικών φορέων των νησιών για λειτουργία μιας και μόνης μικρής δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων – μεταναστών. Υπογράμμισε δε ότι το ζητούμενο είναι και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Επίσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει το κοινωνικό αίτημα για τη μεταφορά των Δικαστικών Φυλακών Χίου σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτός αστικού ιστού, αλλά χωρίς καμιά σύνδεση με «αντισταθμιστικά οφέλη».

Τέλος δεσμεύθηκε για τη συνδρομή της Π.Ε. Χίου στην εκπόνηση μελέτης για άμεσα αναγκαίες εργασίες για την βελτίωση των υποδομών των Δικαστικών Φυλακών Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ