31.10.2023 13:17

«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τα κατασχετήρια της Οικονομικής Υπηρεσίας»- Βίντεο

Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του «Π» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και ζητά από τους πολίτες να προβούν σε διακανονισμό

Την αυστηροποίηση στη διαδικασία της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για μικρά χρέη προς τον Δήμο Χίου, επιβεβαίωσε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Μπελέγρης.

Ο κ. Μπελέγρης ουσιαστικά επεσήμανε τα ήδη γνωστά, ότι δηλαδή το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιβάλλει στους Δήμου να προχωρούν σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για οφειλές της τάξεως των 50 ευρώ, διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι, τα κατασχετήρια δεν τα αποφασίζουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Δήμου αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Άλλωστε, όπως εξήγησε, την προεκλογική περίοδο η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου απέστειλε πάνω από 400 κατασχετήρια.

Ο ίδιος μάλιστα, υπογράμμισε ότι, στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Χίου, υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές από δημότες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας πως, σε κάθε περίπτωση για τους μεγαλο-οφειλέτες ακολουθείται η δικαστική οδός.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα σε διακανονισμό των χρεών τους, ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ