Αυτοδιοίκηση

9/10/19 12:40

τελ. ενημ.: 9/10/19 12:41

ΒΙΝΤΕΟ - Υπογράφτηκε η διοικητική «αυτονομία» της Χίου

Καταργείται η οριζόντια λεσβοκεντρική διοίκηση της Χρ. Καλογήρου και παραχωρούνται σημαντικές αρμοδιότητες στον Χιώτη αντιπεριφερειάρχη με απόφαση του Κώστα Μουτζούρη

Την προεκλογική του δέσμευση ότι στον Αντιπεριφερειάρχη της Χίου θα εκχωρηθούν αρμοδιότητες, καταργώντας το μοντέλο διοίκησης της πρώην Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου που συγκέντρωνε όλες τις αρμοδιότητες σε συνεργάτες της στη Μυτιλήνη, έκανε πράξη ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, πλέον στον αντιπεριφερειάρχη Χίου εκτός από τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας – που ούτως ή άλλως εκχωρεί ο ίδιος ο νόμος- παραχωρήθηκαν με απόφαση του Κώστα Μουτζούρη οι αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Διοικητικού.

«Αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές οι διευθύνσεις θα έχουν ως πολιτικό προϊστάμενο τον αντιπεριφερειάρχη Χίου. Για το τι θα γίνεται στη Χίο θα αποφασίζει ο αντιπεριφερειάρχης, σε συντονισμό βέβαια με τον Περιφερειάρχη και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες», ανέφερε.

Μάλιστα ο ίδιος υπέγραψε και την πρώτη πράξη που αφορά την αντικατάσταση της Αργυρώς Τσικολή από τον Χρήστο Καρτάλη, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εξαιτίας συνταξιοδότησης της πρώτης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση