24.10.2019 14:11

ΒΙΝΤΕΟ- «Το Master Plan του λιμανιού ήταν στα αζήτητα του Λιμενικού Ταμείου»

«Αντί να βρούμε κάτι έτοιμο τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα την τελευταία στιγμή», η δήλωση του Δημάρχου Χίου

Κυριολεκτικά με την ψυχή στο στόμα αναμένεται να εγκριθεί το Master Plan του Κεντρικού Λιμένα της Χίου, αφού παρότι η προθεσμία για υποβολή του εκπνέει στο τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου παρέμενε στα αζήτητα του Λιμενικού Ταμείου.

«Για να καταλάβουμε τη σπουδαιότητά του, δεν θα μπορεί στο μέλλον να γίνει καμία εργασία στο λιμάνι ή γύρω από αυτό αν δεν έχει προβλεφθεί στο Master Plan. Δυστυχώς αντί να βρούμε κάτι έτοιμο, τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα. Οφείλω να καταθέσω ότι παρέμενε στα αζήτητα του Λιμενικού Ταμείου και δίνω τα εύσημα στον Λευτέρη Παπαλάνη και στην ομάδα του, που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να καταθέσουν τρεις συνολικά προτάσεις για έγκριση», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα έργα που προβλέπονται μέσα από αυτό, σημείωσε ότι τόσο το ΕΣΠΑ όσο και τα διάφορα τομεακά προγράμματα έχουν αρκετά χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος Νοέμβρη το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα έχει επιλέξει μία από τις τρεις προτάσεις που κατέθεσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ