15.5.2018 15:05

ΒΙΝΤΕΟ | Το καλοκαιρινό camp του Νομικού Προσώπου υποδέχεται τα μικρά Χιωτάκια

- Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Την ευκαιρία να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους μέσα από πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και εκπαιδευτικές εκδρομές σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία του νησιού, δίνει στους δεκάδες εργαζόμενους γονείς το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Η αυξημένη συμμετοχή την πρώτη χρονιά του εγχειρήματος είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαιρινό camp να διοργανωθεί και φέτος πολύ πιο οργανωμένα και με περισσότερες δραστηριότητες.

Σκοπός του προγράμματος θα είναι η φιλοξενία και η δημιουργική απασχόληση παιδιών κατά τους θερινούς μήνες από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και συγκεκριμένα από την ηλικία των νηπίων μέχρι και την 6η τάξη του Δημοτικού.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται καθημερινά από τις 07:30 έως τις 09:00 και η αποχώρησή τους από τις 14:00 έως τις 15:00.

Η περίοδος εγγραφών ξεκινά από την 1η Ιουνίου και η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στα γραφεία του Νομικού Προσώπου στην οδό Μιχάλων 7.

Το κόστος

Η οικονομική συμμετοχή των γονέων συνοψίζεται ως εξής:

Για 1 παιδί η μηνιαία συμμετοχή ορίζεται στα 80 ευρώ, για 2 αδέρφια 140 ευρώ, για 3 αδέρφια 200 ευρώ και για 4 αδέρφια 200 ευρώ και το τέταρτο παιδί δωρεάν. Η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα και θα προκαταβάλλεται ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής για 15 ημέρες και το κόστος της θα ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα επισκέπτονται διάφορους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους του νησιού με μισθωμένα λεωφορεία.

Αρχικά θα απασχολούνται στο Δημοτικό στάδιο με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, στίβο, μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης θα επισκέπτονται συχνά το Ιωνικό κολυμβητήριο όπου τα παιδιά θα ασκούνται στην κολύμβηση και στο πόλο με ασφάλεια υπό την επιτήρηση ναυταθλητικών σωματείων και ναυαγοσώστη. Παράλληλα το Νομικό Πρόσωπο είναι σε επαφή με την 96 ΑΔΤΕ ώστε τα παιδιά θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΚΑΥ Αγίας Ελένη.

Στη συνέχεια στο εκθεσιακό κέντρο «Καλουτάς» θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και αθλήματα ενώ υπάρχει πρόβλεψη για πραγματοποίηση εκδρομών αναψυχής σε διάφορα σημεία του νησιού αλλά και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Ομήρειο.

Ο προϋπολογισμός

Αναφερόμενος στο συνολικό κόστος του εγχειρήματος ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Π. Καμπούρης εξήγησε ότι ως προς τα έσοδα προβλέπεται η είσπραξη 70.000 ευρώ (60.000 ευρώ από εισφορές γονέων – 10.000 ευρώ από χορηγίες) και ως προς τα έξοδα 106.500 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι τη διαφορά θα κληθεί να την καταβάλει το Νομικό Πρόσωπο προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι γονείς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ