15.5.2020 14:48

ΒΙΝΤΕΟ- Τηλεδιάσκεψη με Θεοχάρη για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν

Στη 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.

Όπως δήλωσε ήταν μια σημαντική τηλεδιάσκεψη, γιατί αφορούσε και αυτή στον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

«Από την πλευρά μου, στοχεύουμε για το καλύτερο, να βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα, ώστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, της Χίου και για αυτόν τον σκοπό εργάζομαι ακατάπαυστα καθημερινά», ανέφερε, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Υπουργό για το χρονοδιάγραμμα οριστικοποίησης και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στις λοιπές επιχειρήσεις του τουρισμού, ζητώντας την επίσπευση της έκδοσης των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως την μείωση του Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο κ. Νύκτας ζήτησε την επιδότηση ακτοπλοϊκών και τυχόν αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να γίνει οικονομικότερη και λιγότερη δαπανηρή η επίσκεψη των τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αιτούμενος μεταξύ άλλων την επίσπευση της ενεργοποίησης της εθνικής πλατφόρμας διαφημίσεως έτσι ώστε να αποσταλεί στο Υπουργείο από τις περιφέρειες της Ελλάδος το οπτικοακουστικό υλικό εκάστης περιφέρειας και φυσικά της περιφέρειας μας το οποίο καταδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και το εξαιρετικό κάλλος των νησιών μας.

 Τέλος, ο κ. Νύκτας ζήτησε από τον Υπουργό, να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος έκδοσης ολιγοήμερης βίζας για πολίτες τρίτων χωρών εκτός Σέγκεν, οι οποίοι όταν επισκέπτονται την γειτονική Τουρκία να μπορούν χωρίς έξτρα κόστος και γραφειοκρατία να έρχονται και στα νησιά μας για ολιγοήμερες διακοπές έως 72 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ