22.10.2019 14:57

ΒΙΝΤΕΟ- «Σοβαρές εκκρεμότητες στην κτηματογράφηση του πρώην Δήμου Ιωνίας»

Να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος χωρίς να πληρώσει ο κόσμος

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι έχουν περιουσίες στον πρώην Δήμο Ιωνίας εξαιτίας των λαθών στην κτηματογράφηση της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, οι πολίτες κατά περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλουν από 5 έως και 10.000 ευρώ προκειμένου να διορθώσουν λάθη που δεν οφείλονται στους ίδιους.

Σε επιστολή του προς το Κτηματολόγιο, ο Δήμαρχος ζητά να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων των λαθών χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.


Στην επιστολή του ο δήμαρχος Χίου αναφέρει:

“Ως γνωστόν στους πρώην Δήμους Ιωνίας και Ανέμωνα του Δήμου Χίου, το έτος 2012 είχαν κατατεθεί αιτήσεις στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων, για την διόρθωση των λαθών του κτηματολογίου. Η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και τον Δήμο Χίου. Σε αυτή τη βάση και σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, προσδιορίστηκαν πολλές κτηματολογικές ενότητες, ενώ προκειμένου να γίνει ο επαναπροσδιορισμός της θέσεως και των ορίων τους, ορίστηκε ανάδοχος του έργου, έπειτα από τις δημοπρασίες που έγιναν από την υπηρεσία σας.

Το έτος 2019 εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων και συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο που του έχει ανατεθεί. Ωστόσο, οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα, κατά 90% πραγματοποιούνται στις περιοχές του πρώην Δήμου Ιωνίας, αφήνοντας εκτός τις περιοχές του πρώην Δήμου Ανέμωνα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία τεράστιου προβλήματος για τους  κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν ιδιαίτερα αδικημένοι.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το έτος 2012 και να οργανωθεί ξανά η υποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων  για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί λάθη στα γεωτεμάχια τους. Ο Δήμος Χίου μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για την καλύτερη οργάνωση αυτού του εγχειρήματος, καθότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από την πρώτη κτηματογράφηση που έγινε το έτος 1997″.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ