5.12.2019 13:41

ΒΙΝΤΕΟ- Σε ένα χρόνο η μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου

Νυχτερινά δρομολόγια, δημιουργία πρατηρίου καυσίμων, τακτικό πλύσιμο κάδων, αγορά 500 φωτιστικών σωμάτων και 13.000 λαμπών led οι στόχοι του 2020

Ψηλά τον πήχη βάζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουν οι δημότες της Χίου και οι επιχειρήσεις του νησιού για ανταποδοτικά τέλη.

Όπως εξήγησε μιλώντας σε τοπικά Μ.Μ.Ε. βασικός στόχος για το 2020 είναι η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά και μία σειρά δράσεων προς όφελος των δημοτών.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η εκτέλεση νυχτερινών δρομολογίων για τα απορριμματοφόρα ακόμα σε σημεία εκτός πόλης, η δημιουργία πρατηρίου καυσίμων του Δήμου, η προμήθεια χημικών για το πλύσιμο των κάδων, η αγορά 500 νέων φωτιστικών σωμάτων καθώς η αγορά 13.000 λαμπτήρων led.

Ο ίδιος εστίασε ειδικότερο σε θέμα του πρατηρίου υγρών καυσίμων λέγοντας ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη με τη συμβολή εταιρίας από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία μετακινεί καθημερινά πάνω από 100 οχήματα με αποτέλεσμα να δαπανώνται κάθε χρόνο πάνω από 500.000 ευρώ σε καύσιμα.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μείωσης των ανταποδοτικών τελών, εξήγησε ότι η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής είναι η μείωση των τελών κάτι που όπως είπε θα είναι εφικτό από το 2021.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ