27.5.2020 15:52

ΒΙΝΤΕΟ- «Εξαιρετικά λεπτομερής και άρτια η μελέτη για τα μονοπάτια»

Υπήρχαν 170 υποδείξεις για τις ακριβείς παρεμβάσεις σε κάθε σημείο, λέει ο Μανώλης Βουρνούς αντικρούοντας τις δηλώσεις Βελιανίτη- Ξενάκη

Κατηγορηματικός ως προς την αρτιότητα της μελέτης για την πεζοπορική διαδρομή «των μαστόρων της πέτρας» ήταν σε δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Μανώλης Βουρνούς.

Όπως εξήγησε η μελέτη μπορεί να εκπονήθηκε μέσα σε 25 ημέρες ωστόσο βασίστηκε στη λεπτομερή καταγραφή του τότε ειδικού συμβούλου του Δημάρχου και περιβαλλοντολόγου Δημήτρη Τσούχλη, ο οποίος αποτύπωσε κάθε λεπτομέρεια των διαδρομών.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Βουρνού, την αρτιότητα της μελέτης πιστοποιεί και το γεγονός ότι από τις 100 προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, εγκρίθηκαν μόλις ι 15, ανάμεσά τους και αυτή των Θυμιανών.

Ο ίδιος απαντώντας στο επιχείρημα του Γιάννη Ξενάκη περί ασάφειας, σημείωσε ότι μέσα στη μελέτη υπάρχουν 170 υποδείξεις με φωτογραφίες για τις ακριβείς παρεμβάσεις, το είδος τους και με ποιο μέσο πρέπει να γίνουν αυτές.

Τέλος χαρακτήρισε ως μεγάλη ατυχία το γεγονός ότι η καταστροφή συνέβη στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της πεζοπορικής διαδρομής, ζητώντας άμεση αποκατάσταση από τον εργολάβο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ