29.10.2019 13:54

ΒΙΝΤΕΟ- Επανεντάσσεται το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών της Χίου

Το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2020 η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια που θα δημιουργήσει ενιαίο δίκτυο μήκους 94 χιλιομέτρων

Την ευχάριστη είδηση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου προχωρά στη δημοπράτηση του διαγράμματος ύλης, που απαιτείται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου της δημιουργίας της ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής μήκους 94 χιλιομέτρων, μετέφερε μέσω δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι τον Μάρτιο του 2020 η Περιφερειακή Ενότητα θα είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο, που απεντάχθηκε αμέσως μετά την ήττα της Χριστιάνας Καλογήρου στις Περιφερειακές Εκλογές, κάνοντας πολλούς να μιλάνε για πράξη εκδίκησης απέναντι στη Χίο.

Τι προβλέπει το έργο

Η πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινά από το νοτιοδυτικό τμήμα της Χίου και συγκεκριμένα από την παραλία του Λιθίου και θα καταλήγει στην παραλία των Αγιασμάτων.

Η συνολική διαδρομή είναι 94 χιλιόμετρα και ο περιπατητής θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει σε όλα τα παλιά μονοπάτια της Χίου που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι πριν πολλά χρόνια για να επικοινωνούν μεταξύ της οι οικισμοί εκείνης της εποχής.

Η πεζοπορική διαδρομή που θα διασχίζει κάθετα τη Χίο θα δίνει τη δυνατότητα 8 διανυκτερεύσεων σε αντίστοιχους οικισμούς με σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο και την χιακή ύπαιθρο.

Η συγκεκριμένη δράση που θα διεκδικήσει πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ ξεπερνά τις 700.000 ευρώ και προβλέπει 3 υποέργα.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των μονοπατιών, η αποκατάσταση των προβληματικών σημείων, η αποτύπωση από ειδικό αρχαιολόγο, η τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων και πληροφοριακών πινακίδων και τέλος η συνολική προβολή του έργου μέσα από event, μέσω διαδικτύου, του Τύπου και έντυπου υλικού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ