4.10.2019 14:12

ΒΙΝΤΕΟ- Αγώνας δρόμου για τη διαχείριση 1.700 ακινήτων του Δήμου Χίου

- Αγνοείται η τύχη διαμερισμάτων της Αθήνας που είχαν κληροδοτηθεί στον Δήμο

Αγώνα δρόμου προκειμένου να δηλωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου στο Κτηματολόγιο όλα τα ακίνητα του Δήμου Χίου κάνει το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χάρη Μπουρνιά να σημειώνει σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά επίπονη προσπάθεια με δεδομένο ότι έχουν καταγραφεί 1.700 αστικά και αγροτικά ακίνητα σε όλη την έκταση του νησιού.

Για τον συγκεκριμένο μάλιστα σκοπό, το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου ενισχύθηκε εκτάκτων με 3 πολιτικούς μηχανικούς, τη στιγμή που το έργο της καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης του Δήμου από την Μονομετοχική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων βρίσκεται μετά από 5 χρόνια σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο, αυτό που προέχει μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης της περιουσίας στο Κτηματολόγιο είναι ο εντοπισμός των ακινήτων του Δήμου στην Αθήνα, αφού υπάρχουν πολλά διαμερίσματα που είχαν κληροδοτηθεί μέσω δωρεών και η τύχης αγνοείται.

Σε ότι αφορά στο ύψος του ΕΝΦΙΑ για φέτος ο Δήμος θα καταβάλει το ποσό των 94.000 ευρώ, τη στιγμή που ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση ακόμη περισσότερων ακινήτων με στόχο την αύξηση των εσόδων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ