Αυτοδιοίκηση

20/7/20 14:16

τελ. ενημ.: 20/7/20 14:16

Αυξημένα μέτρα στο πρώτο εμπορικό δρομολόγιο από Τουρκία [vid]

«Έως δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια από τον Τσεσμέ με παρουσία ιατρού»

Φωτογραφία αρχείου από κεντρικό λιμάνι Χίου
Φωτογραφία αρχείου από κεντρικό λιμάνι Χίου

Το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο από τον Μάρτη μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να μεταφερθούν στο νησί νταλίκες με προϊόντα από την Τουρκία, που είχαν προορισμό είτε την Ελλάδα είτε την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή, μπορεί τα επιβατικά δρομολόγια να μην εκτελούνται μέχρι τις 31 Ιουλίου, ωστόσο τα εμπορικά επιτρέπεται κατ ελάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία για τους Τούρκους οδηγούς νταλικών περιλαμβάνει χαρτί από δημόσιο φορέα της Τουρκίας ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι, παραμονή στον χώρο καραντίνας του πλοίου από Τσεσμέ για Χίο και παραμονή εντός του Τελωνείου μέχρι την αναχώρησή τους για Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας επεσήμανε ότι τα εμπορικά δρομολόγιο θα μπορούν να εκτελούνται το ανώτερο μέχρι και 2 φορές την εβδομάδα, με την Περιφέρεια να δίνει άδεια προς το παρόν για 3 -4 νταλίκες ανά δρομολόγιο.

Μάλιστα κατά την άφιξή τους στο Τελωνείο, οι Τούρκοι εξετάζονται από γιατρούς της Περιφέρειας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

Σχόλια άρθρου: 0