22.1.2021 14:01

Αρνούνται τον διάλογο με Μηταράκη οι αντιπεριφερειάρχες

Πρώτα πλήρης αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. και μετά συζήτηση τονίζουν- «Άρνηση διαλόγου σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ.», ανταπαντά το Υπ. Μετανάστευσης

Την άρνηση των 4 αντιπεριφερειαρχών της Χίου να προσέλθουν στον αυριανό διάλογο με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, με θέμα της εξελίξεις στο μεταναστευτικό, διατύπωσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, εκπροσωπώντας και τους συναδέλφους του Στέλιο Καμπούρη, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα.

Ο κ. Μπουγδάνος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αντικείμενο συζήτησης, αν προηγουμένως δεν ισχύσει η δέσμευση του Νότη Μηταράκη στο Politischios.gr, για πλήρη αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι το προσεχές Πάσχα.

«Αν αδειάσει η ΒΙ.ΑΛ. και συνεχιστεί η απόλυτα επιτυχής αυστηρή φύλαξη των συνόρων τότε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συζητήσουμε για μία μικρή δομή ταυτοποίησης και επαναπροώθησης», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος.

«Άρνηση διαλόγου σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ.»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των αντιπεριφερειαρχών, κύκλοι του Υπ. Μετανάστευσης, σχολίαζαν ότι πρακτικά η άρνηση διαλόγου από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. για περίπου ακόμα έναν χρόνο.

«Για να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ., πρέπει να προηγηθεί αυτονόητα μία διεργασία 8 ή 9 μηνών. Αν ξεκινήσουμε να συζητάμε το καλοκαίρι, σημαίνει ότι η ΒΙ.ΑΛ. θα κλείσει πια το 2022. Πρόκειται για μία ακατανόητη απόφαση των 4 αντιπεριφερειαρχών που παρατείνει το μαρτύριο των κατοίκων των Καμποχώρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στον «π».

Από την άλλη, στον διάλογο με τον Υπουργό θα προσέλθει κανονικά ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ