29.11.2019 17:07

Απότομη προσγείωση της Δημοτικής Αρχής λόγω έλλειψης πόρων για μελέτες

"Από τις 25 μελέτες που διαφήμιζε προεκλογικά η δημοτική αρχή Βουρνού υπάρχουν χρήματα μόνο για 4", είπε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Σημαντικά ερωτηματικά για μία σειρά μελετών που προεκλογικά αποτέλεσαν την κορωνίδα των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής Βουρνού, δημιουργεί η αποκάλυψη του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ότι από τα 8,5 εκ. ευρώ που αντιστοιχούσαν συνολικά για τη Χίο για την ένταξη μελετών, το διαθέσιμο ποσό είναι μόλις 770.000 ευρώ για τον Δήμο Χίου. 

«Θέλω για να υπάρχει και πλήρης γνώση του Σώματος, να δούμε που βρίσκεται ο πήχης σήμερα σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αιφνιδιαστικά ο πήχης σε ότι αφορά στο οικονομικό σκέλος κατέβηκε απότομα. Και το λέω αυτό διότι στη συνάντηση που είχαμε με τη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου, ενώ οι προσδοκίες που υπήρχαν για κατάρτιση μελετών ήταν της τάξεως των 10 εκ. ευρώ τελικά για τον Δήμο Χίου το ποσό των μελετών είναι μόλις 770.000 ευρώ», ανέφερε.   

Τα 4 έργα

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, μπροστά στα νέα δεδομένα ο Δήμος Χίου αποφάσισε από τον κατάλογο των 25 μελετών που είχε παρουσιάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, να προτάξει μόλις 4, τις οποίες θεωρεί πιο σημαντικές από όλες.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε ότι τελικά ο Δήμος με 770.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει μελέτες για τα εξής έργα:

  • Η χρηματοδότηση μελέτης για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο από τη Δασκαλόπετρα μέχρι το Κοντάρι, ύψους 390.000 ευρώ.
  • Η μελέτη δημιουργίας Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χίου στο ακίνητο Μπελλέ επί της οδού Λιβανού με 90.000 ευρώ. 
  • Η χρηματοδότηση μελέτης για το Ειδικό Σχολείο με 160.000 ευρώ. 
  • Η χρηματοδότηση μελέτης για την επέκταση του 1ου ΕΠΑ.Λ. με 120.000 ευρώ. 
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ