29.7.2020 14:31

Από πότε γνώριζαν οι Δήμαρχοι Σάμου και Κω;

Στα ύψη η αντιπαράθεση με το Υπουργείο Μετανάστευσης

Την έντονη αντίδραση των Δημάρχων Σάμου και Κω Γιώργου Στάντζου και Θεοδόση Νικηταρά, προκάλεσε ο ορισμός τους ως μελών της επιτροπής του Υπουργείου Μετανάστευσης για την επέκταση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα συγκεκριμένα νησιά.

Με επιστολές, δήλωσαν έκπληξη, για τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας λόγο για προσβλητική, αδιανόητη και μη ανεκτή ενέργεια, ζητώντας την απάλειψη των ονομάτων τους από τη σύνθεση των συγκεκριμένων επιτροπών.

Σε ανακοινώσεις τους ζητούν την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την συγκεκριμένη επιτροπή, λέγοντας ότι για τις συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις, δεν ζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη, τόσο η δική τους γνώμη όσο και η γνώμη της τοπικής κοινωνίας που είναι κάθετα αντίθετη με την επέκταση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Από το έγγραφο πάντως της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων προκύπτει ότι, το Υπουργείο Μετανάστευσης αιτήθηκε στην ΚΕΔΕ τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων στη συγκεκριμένη επιτροπή από τις 15/7/2020 με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να ανταπαντά στις 17/7 ότι ορίζει ως τακτικό εκπρόσωπο τον Γεώργιο Στάντζο με αναπληρωτή τον Θεοδόσιο Νικηταρά.

Μάλιστα στις 17 /7 δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες πριν, δημοσιοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση και προκληθούν αντιδράσεις, είχε ήδη κοινοποιηθεί τόσο στους Γεώργιο Στάντζο όσο και στον Θεοδόσιο Νικηταρά.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ