17.3.2023 20:46

Απλά ΝΤΡΟΠΗ για τη Χίο

Φέρτε μαζί μαξιλάρες και σεντόνια αν θέλετε φιλοξενία στους ξενώνες του Ιωνικού, απάντησε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου στο αίτημα της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης

Ντροπή και οργή, τη στιγμή που για μία συναυλία γνωστού τραγουδιστή το καλοκαίρι ξόδεψε 20.000 ευρώ, προκαλεί η απάντηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, στο αίτημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για πραγματοποίηση προπονητικού καμπ στο νησί κατά τη διάρκειας της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, ζήτησε τη διαμονή 25 ατόμων, σε 10 δίκλινα και 5 μονόκλινα δωμάτια από 10 έως 15/4 καθώς και τη διάθεση του κολυμβητηρίου 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα 09:00 – 11:00 και 17:00 έως 19:00 με θερμοκρασία νερού 26,5 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η ντροπιαστική απάντηση του Νομικού Προσώπου

Παρότι η πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης για άλλα μέρη θα αποτελούσε τιμή, στη Χίο αντιμετωπίστηκε αφενός με λογική δημόσιας υπηρεσίας περασμένων δεκαετιών, αφετέρου με αρνητική διάθεση που ντροπιάζει το νησί.

Από την απάντηση προκύπτει ότι το Νομικό Πρόσωπο, ανταπάντησε ότι το Κολυμβητήριο κλείνει Μεγάλη Πέμπτη και ανοίγει εκ νέου τη Νέα Τρίτη ενώ στο αίτημα για φιλοξενία αναφέρει ότι μπορεί να διαθέσει μόλις 8 δίκλινα δωμάτια με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να φέρουν μαζί τους κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια.

Το θέμα ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, με τον επικεφαλής της παράταξης Μάρκο Σκούφαλο, να σημειώνει σε δηλώσεις του:

"'Ένα τέτοιο θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο ΔΣ και να αποφασιστεί  από το συλλογικό όργανο που διοικεί το Νομικό Πρόσωπο, αν θα μπορούσαμε και σε ποιο βαθμό να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα  της ΚΟΕ για την εθνική ομάδα κολύμβησης, μια ομάδα που όλοι ευελπιστούμε να την δούμε στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Εξάλλου και τα οφέλη  για τους αθλητές και αθλήτριες μας της κολύμβησης θα είναι πολλά, γιατί θα δουν από κοντά και  θα αγωνιστούν μαζί με αθλητές που αποτελούν το πρότυπό τους, αλλά και η τοπική κοινωνία και αγορά θα είχε να ωφεληθεί από μια τέτοια επίσκεψη.

Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα  πρέπει να επανέλθει  το συντομότερο  δυνατόν για να μην εμπλακούμε μετά σε γραφειοκρατικά θέματα  ( ανάληψης πιστώσεων και πληρωμών).

Η Δημοτική αρχή πρέπει να  δει το θέμα με σοβαρό τρόπο και να δοθεί μια απάντηση προς την ΚΟΕ , ανάλογη  του  κύρους  του Δήμου μας. Εν πάσει περιπτώσει, αν εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για την συναυλία του Αργυρού, εκτιμούμε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιστώσεις  και για μία τέτοια δράση, εκτός αν η Δημοτική Αρχή δεν θεωρεί ότι η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης και η ένταξη του νησιού μας στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού δεν αποτελεί  προτεραιότητα  για να ξοδευτούν χρήματα".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ