9.10.2020 8:37

Αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις για τη μη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου

Την αντίδραση των αντιπολιτεύσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου του Ομηρείου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., μέσα από τις οποίες επέρριπτε ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις για τη μη λειτουργία του Ομηρείου.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο ο συνδυασμός Καραβασίλη όσο και ο συνδυασμός Βουρνού:

«Χίος Μπροστά»: Προχειρότητα ή ανικανότητα;

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο αναδεικνύεται από τη διαδικασία στελέχωσης των εργαστηρίων του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Σήμερα ο κ. Πρόεδρος του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ανακάλυψε ότι υπάρχει «νέα διαδικασία για τις προσλήψεις εκπαιδευτών» και ότι οι αίθουσες δεν αερίζονται καλά!!!

Με την κρίση της πανδημίας να είναι ενεργή από τον Μάρτιο, με γνωστές σε όλους τις συστάσεις για τις συναθροίσεις αντί να έχει ήδη διερευνήσει πως θα λειτουργήσουν και που, «εφόσον» δεν γίνεται στους χώρους του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, «ανακάλυψε» το πρόβλημα.

Με γνωστή τη «νέα διαδικασία προσλήψεων» αντί να συμμορφωθούν με αυτή, επιχείρησαν να διευρύνουν τις αρμοδιότητες της ΔΗΚΕΧ για να «καλύψουν» τις δραστηριότητες του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Και αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες με περίσσιο θράσος ο Πρόεδρος και κατ´ επέκταση η δημοτική αρχή κατηγορούν τις αντιπολιτεύσεις!
Ο δρόμος της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης τους είναι άγνωστος.
Για όλα φταίνε οι άλλοι, αυτοί απλώς .... προεδρεύουν!

 

Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία

Με έκπληξη ακούσαμε σε σημερινή συνέντευξη του καθ’ όλα αγαπητού Προέδρου του Ομηρείου, ότι τα Εργαστήρια του Ομηρείου που τόσα έχουν προσφέρει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Χίου, για τόσα πολλά χρόνια, δεν θα γίνουν φέτος και για αυτό φταίνε οι αντιπολιτεύσεις, οι οποίες δεν ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΗΚΕΧ!!!

Είναι απορίας άξιο, γιατί αυτά τα λέει στα ΜΜΕ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, και δεν τα είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί που ανταλλάξαμε απόψεις και προσπαθήσαμε να πείσουμε και να πεισθούμε. Αν πράγματι εξαρτιόταν τόσο πολύ από τη συγκεκριμένη τροποποίηση το Ομήρειο, τι είναι αυτό που τον έκανε να μιλήσει τώρα και όχι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης;

Είναι αλήθεια τέτοια η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου που περάσαμε το σημείο να υπερψηφίζονται θέματα και να μη πραγματοποιούνται (αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία), να καταψηφίζονται θέματα και να θεωρούνται εγκεκριμένα (πρόσφατη ψηφοφορία για τροποποίηση του προϋπολογισμού) και φτάσαμε να γίνεται ο δημόσιος διάλογος μέσω ανακοινώσεων μόνο και μόνο λόγω της προσπάθειας να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να μετακυλιστούν οι ευθύνες;

Οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές της προχειρότητας με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα ζητήματα των Χιωτών. Για αυτό ζητάμε ξανά αυτό που ζητήσαμε και στο ΔΣ: κεντρική κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ όλων των νομικών προσώπων του Δήμου και συντονισμός, ώστε να μην υπάρχουν αχρείαστες αλληλεπικαλύψεις και ανταγωνισμοί. Η ευθύνη για τη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου είναι της Δημοτικής Αρχής, και όφειλαν να έχουν μεριμνήσει πριν τα μέσα Οκτωβρίου. Δυστυχώς όμως, από μια δημοτική αρχή της οποίας οι Πρόεδροι των νομικών προσώπων δεν μιλάνε με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους αλλά ούτε και μεταξύ τους, τι να περιμένει κανείς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ