15.6.2020 20:28

Ανταπαντά ο Γιώργος Κλιαμενάκης για τα θέματα της Δ.Ε. Ιωνίας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-06-2020 τέθηκαν ερωτήματα για τη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας, τα οποία γράφτηκαν και στα ΜΜΕ του νησιού και προφανώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές μου, παρόλο που έδωσα απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μην προσπαθούν κάποιοι να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Σε ότι αφορά τους καθαρισμούς των χωριών, έχουν καθαριστεί όλα τουλάχιστον από δύο φορές κοπή χόρτων, σκούπισμα, άσπρισμα όπου ενδείκνυται.

Τα σχολεία επίσης δύο φορές, Σεπτέμβριο και Μάιο, ενώ έχουν γίνει και απολυμάνσεις για την ασφάλεια ων παιδιών.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων, πρόγραμμα των απορριμματοφόρων, συλλογή ογκωδών αντικειμένων, δεν είναι αρμοδιότητά μου. Ποταμός Καταρράκτη, η αρμοδιότητα είναι της περιφερείας, επειδή όμως αργεί θα γίνει κοπή χόρτων από εμάς, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Δημοτική Ενότητα Ιωνίας πριν από μία εβδομάδα στελεχώθηκε με τέσσερα (4) άτομα εργατικό προσωπικό, μεταξύ αυτών δύο κυρίες οι οποίες θα ασχοληθούν με τα δημοτικά κτίρια και τα αγροτικά ιατρεία. Ο ένας μόνιμος υπάλληλος και οι δύο (2) εποχικοί αυτή την περίοδο απασχολούνται στο πάρκο Φλατσίων το οποίο είχε να καθαριστεί από το 2018. Έχει ήδη καθαριστεί το πάρκο της Καλλιμασιάς και το γήπεδο καλαθοσφαίρισης μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.

Τελειώνοντας από τα Φλάτσια θα πραγματοποιήσουμε καθαρισμούς σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους στάθμευσης των παραλιών και ακολούθως των χωριών. Το έργο της εσωτερικής οδοποιίας, ενημερώνω τους δημότες ότι δημοπρατήθηκε στις 18-05-2020 μαζί με την αγροτική οδοποιίας και βρισκόμαστε στο στάδιο της διαδικασίας για την εγκατάσταση του εργολάβου.

 Να επισημάνω ότι είναι από τα πρώτα έργα που δημοπρατήθηκαν στο Δήμο Χίου μέσα στο 2020.

Τελειώνοντας πρέπει να πω στην κυρία Παμπάλου ότι πράγματι τα προβλήματα είναι πολλά όμως πρέπει να αναγνωρίσετε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυσή τους, αλλά και την διαφορά που έχει προκύψει, εκτός αν εσείς μόνο δεν την διακρίνετε ή δεν ακούτε τους συνδημότες μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ