29.11.2021 13:05

Αναβαθμίζεται ουσιαστικά ο πολυχώρος της Φάρκαινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθεί η νέα Φάρκαινα στα βόρεια της πόλης της Χίου

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η ανακατασκευή των τριών παιδικών χαρών της Φάρκαινας, καθώς μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου, Γ Μανάρα, έχουν στόχο την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των παιδικών χαρών με ενδεικτικό παράδειγμα την αλλαγή του προστατευτικού δαπέδου με άλλο, νεότερης τεχνολογίας.

Παράλληλα θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε όργανα όπου έχουν διαπιστωθεί φθορές ώστε να εξασφαλίσει το Νομικό Πρόσωπο την ασφάλεια:

«Μέλημα μας είναι οι εγκαταστάσεις να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλείας και είναι πάντα αυτό που έχουμε ως γνώμονα. Οι παιδικές χαρές θα είναι πιστοποιημένες και όλοι χρήστες χωρίς κανένα πρόβλημα θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρας.

Στο πρόγραμμα και η αποκατάσταση των οργάνων γυμναστικής

Σχετικά με την αποκατάσταση των οργάνων ενδυνάμωσης στα οποία κατά το παρελθόν έχουν τραυματιστεί παιδιά, το Νομικό Πρόσωπο διαβεβαίωσε ότι από την νέα χρονιά θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις:

«Από την νέα χρονιά θα εξετάσουμε είτε την αντικατάσταση τους, είτε να προβούμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις».

Μεταξύ άλλων το Νομικό Πρόσωπο σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει και σε παρεμβάσεις στο χώρου του ταρτάν στην Φάρκαινα.

Σειρά έχει ο Βούρειος

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για το Δήμο η διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών σε χώρους σαν αυτόν της Φάρκαινας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο Δήμος, για την παιδική χαρά στο Βούρειο ή αλλιώς τη «βόρεια Φάρκαινα», όπως την χαρακτήρισε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ