11.10.2021 13:58

«Αμετάβλητα τα ανταποδοτικά εξαιτίας των διαρκών ανατιμήσεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα 7,9 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Υπ. Καθαριότητας για το 2022 με έμφαση στον εκσυγχρονισμό του στόλου και την αγορά νέων κάδων

Οι συνεχείς ανατιμήσεις που ωθούν τις τιμές προς τα πάνω, οδήγησαν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών, όπως είχε εξαγγείλει ήδη από πέρυσι η Δημοτική Αρχή.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου, η συγκεκριμένη απόφαση είναι η καλύτερη δυνατή, κι αυτό στη βάση των διαρκώς αυξανόμενων τιμών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που έχει πλήξει όλες τις εκφάνσεις των οικονομικών δραστηριοτήτων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι προτεραιότητες για το 2022

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της Υπ. Καθαριότητα ο κ. Αναγνώστου σημείωσε ότι αυτός φθάνει για το 2022 στα 7,9 εκ. ευρώ, ποσό σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το 2021.

Από αυτά τα χρήματα οι 663.000 ευρώ θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό του στόλου ενώ 200.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια 400 νέων κάδων, που θα προμηθευτεί ο Δήμος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2022.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως σημαντικό πρόβλημα την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, σημειώνοντας με την ευκαιρία των δηλώσεών του ότι ο Δήμος, συνεχίζει την κατασκευή του δημοτικού πρατηρίου καυσίμων στο νταμάρι του Δήμου Χίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα χρέη της Υπηρεσίας ανέρχονται σε 90.000 ευρών εκ των οποίων τα 50.000 ευρώ αφορούν την προμήθεια γάλακτος για τους υπαλλήλους.

Τέλος επεσήμανε ότι η Υπ. Καθαριότητας εντός του προϋπολογισμού έχει προβλέψει την ανάθεση του έργου καθαριότητας των δημοσίων τουαλετών σε ιδιώτη ώστε η συγκεκριμένη εργασία να γίνεται με σύγχρονα μέσα και να υπάρχει συνεχής εποπτεία.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Δήμος είχε προχωρήσει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 10% για τα σπίτια και κατά 20% για τις επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ