18.6.2018 9:35

Αλαλούμ με τη χρηματοδότηση του βρεφονηπιακού σταθμού της Βέσσας

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Katarraktisvillage

Αποφάσισαν να πάρουν τα χρήματα που προορίζονταν για τον εξοπλισμό του νέου ιατρείου των Ψαρών, χωρίς να ενημερώσουν τον πρόεδρο της ΕΤΑΧ και τον Δήμαρχο Ψαρών

Την έλλειψη επικοινωνίας της δημοτικής αρχής Βουρνού, όχι μόνο με την τοπική κοινωνία αλλά ακόμα και με τα ίδια τα στελέχη της, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το θέμα της δημιουργίας του Βρεφονηπιακού σταθμού της Βέσσας, θέμα το οποίο υποτίθεται ότι θα ψηφίζονταν ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής αλλά ουδέποτε έγινε.

Τα χρήματα προορίζονταν για τα Ψαρά

Η ιστορία ξεκινά με επίκεντρο το αγροτικό Leader και με την ΕΤΑΧ να αποφασίζει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος της δημιουργίας νέου αγροτικού ιατρείου Ψαρών, αφού το υπάρχον δεν καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.

Στην πορεία κατέστη σαφές ότι με τις 150.000 ευρώ του αγροτικού leader δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος ανέγερσης του νέου Ιατρείου με αποτέλεσμα ο Δήμος Ψαρών να εντάξει τη δημιουργία του νέου Ιατρείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και να κρατήσει τις 150.000 ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Αποφάσισαν αλλά ξέχασαν να τους ενημερώσουν

Όλα αυτά μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα όταν, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε γνωστό ότι οι 150.000 ευρώ που προορίζονταν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Ιατρείο των Ψαρών, τελικά θα διαθέτονταν για τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Βέσσα.

Στο άκουσμα της είδησης αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος ο οποίος διαφώνησε έντονα, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ναι μεν ο Δήμος αποφάσισε να πάρει τα χρήματα που προορίζονταν για τα Ψαρά, ωστόσο για τη συγκεκριμένη απόφαση δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος.

Η ένταση που επικράτησε προς στιγμή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η λήψη απόφασης επί του θέματος, στη στιγμή που το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου έχει ήδη ξεκινήσει τις εγγραφές για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη Βέσσα, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν τελικά η ΕΤΑΧ θα δεχθεί να παρθούν τα χρήματα από τα Ψαρά και να δοθούν στη νότια Χίο.

Άγνοια και από τον Δήμαρχο Ψαρών

Η κατάσταση περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο αφού ο Δήμος Χίου εκτός του ότι ξέχασε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΤΑΧ, δεν ενημέρωσε ούτε τον Δήμαρχο των Ψαρών Κ. Βρατσάνο, ο οποίος μέχρι και σήμερα πίστευε ότι από το μερίδιο των Ψαριανών στο αγροτικό leader θα χρηματοδοτούνταν η αγορά ιατρικού εξοπλισμού. «Ίσως να μη χρειαστούν οι 150.000 ευρώ στο σύνολό τους. Ίσως χρειαστούν λιγότερα. Όχι όμως και να μην πάρουμε τίποτα», ήταν η φράση του στον «π».

Θα βρεθεί λύση

Σε μία προσπάθεια να καλυφθεί το νέο κατόρθωμα της δημοτικής αρχής, στελέχη του Δήμου παραδέχθηκαν το λάθος λέγοντας ότι τα χρήματα για τα Ψαρά θα διατεθούν από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ