22.2.2022 8:15

"Ακόμα και σε μία προγραμματισμένη εξέλιξη απέτυχαν να δράσουν ως όφειλαν"

Την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Συμμαχία Αξιών» Αλέξη Γεωργούλη, προκάλεσαν οι καταγγελίες για την ανέτοιμη αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγορεί τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη ότι παρότι γνώριζε για το άνοιγμα των συνόρων ωστόσο απέτυχε να είναι συνεπής ακόμα και σε αυτή την περίπτωση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Εδώ και αρκετές ημέρες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου έχει ενημερώσει τόσο τις συναρμόδιες αρχές όσο και το κοινό πως, σύμφωνα με την ερμηνεία του νέου ΦΕΚ, τα ημερόπλοια, που εδώ και δύο χρόνια παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, μπορούν να εκτελούν κανονικά πλέον δρομολόγια από και προς τον Τσεσμέ. Οι επιπτώσεις της πανδημίας φαίνεται ότι θα μας ταλανίζουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς, παρά την αναμενόμενη εξέλιξη στην τύχη των δρομολογίων με τη γείτονα χώρα, για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τι κι αν οι τυμπανοκρουσίες του προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου προς στιγμήν μας έκαναν να πιστέψουμε πως για μια φορά δεν θα υπάρξουν τα συνήθη ευτράπελα της δημοτικής αρχής, δυστυχώς η εικόνα του κτηρίου του τελωνείου μαρτυρεί τα αντίθετα.

Πρόχειρες αναστηλώσεις, πασαλείμματα και προχειρότητες της τελευταίας στιγμής σε ένα, επί δύο και πλέον έτη, εγκαταλελειμμένο κτήριο, ανούσια φτιασιδώματα και επιφανειακές επισκευές του ποδαριού συγκροτούν την εποποιία μιας επικίνδυνης αποτυχίας. Μάλιστα, πέραν αυτών, οι πρώτοι είκοσι πέντε (25) επισκέπτες ήρθαν αντιμέτωποι με παντελή έλλειψη καθαριότητας και πλήρη απουσία υγειονομικών μέτρων.

Η δημοτική αρχή, δείχνοντας τη συνήθη ολιγωρία και τον ωχαδερφισμό της, έρχεται από μόνη της να επιβεβαιώσει την αρνητική κριτική που της ασκείται. Το δυσάρεστο είναι πως αν ακόμη και για μια προγραμματισμένη και ουδόλως αιφνίδια εξέλιξη οι ιθύνοντες απέτυχαν να δράσουν ως όφειλαν, τρέμουμε σε ενδεχόμενη απαίτηση ετοιμότητας και εγρήγορσης της «ετοιμοπόλεμης» δημοτικής αρχής. Υπάρχει όμως φυσικά και η πεπατημένη οδός της δημοτικής αρχής να αποποιείται τις ευθύνες της και να τις μετακυλύει. Εντούτοις πράγματι κάτι παρόμοιο θα ήταν ενδεδειγμένη λύση για έναν μαθητή του δημοτικού όχι όμως για μια τοπική αυτοδιοίκηση. Κι επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, ένας περίπατος στο χώρο του τελωνείου θα μας πείσει..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ