24.9.2019 20:57

Αίτημα για ειδική συνεδρίαση με θέμα το μεταναστευτικό από τον συνδυασμό "Χίος Μπροστά"

Τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης με θέμα το μεταναστευτικό, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Καλογεράκη, ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασιλή.

Στην επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
με την ευκαιρία της εκλογής νέου Δημοτικού Συμβουλίου, νέου Δημάρχου (και νέας Περιφερειακής Αρχής και νέας Κυβέρνησης ) ζητούμε να συγκληθεί άμεσα το σώμα ώστε να συζητήσει, να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν μέτρα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί μας.
Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο με μικρό-μεταπτώσεις τα τελευταία 4.5 χρόνια. Το μεταναστευτικό έχει τέτοια δυναμική, που σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα αντιμετώπισή του, τείνει να δημιουργήσει μόνιμες καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούν να αναστραφούν.
Θεωρούμε ότι η Χίος και γενικότερα τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου αντιμετωπίζονται ως παρακατιανά και οι πολίτες τους ως πολίτες γ' κατηγορίας.
Στους δε κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τα λεγόμενα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (τα ''περίφημα'' ΚΥΤ όπως η ΒΙΑΛ) έχει απαξιωθεί πλήρως ο τρόπος ζωής τους, αλλά και οι περιουσίες τους.
Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται το νησί μας με διαφορετικό τρόπο έναντι άλλων περιοχών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ευρώπη.
Ο μεταναστευτικός πληθυσμός αριθμητικά έχει κτυπήσει ''κόκκινο''. Έχει υπερβεί κατά πολύ αυτόν που μπορεί να αντέξει ο τόπος μας και με δεδομένη την άφιξη της χειμερινής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν οι γνωστές σκηνές που όλοι έχουμε ζήσει και αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας.
Η καθημερινότητα, η κοινωνική συνοχή, η ασφάλεια, είναι άμεσα συνυφασμένες με τις μεταναστευτικές ροές και τον εγκλωβισμένο πληθυσμό στο νησί μας. Η οικονομική δραστηριότητα επίσης (τουρισμός , επενδύσεις, προβολή του νησιού) επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.
Σαν Δημοτική Παράταξη ''Χίος Μπροστά'' δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτήν την κατάσταση.

Είναι κομβικής και πρωταρχικής σημασίας η άμεση σύγκληση του ΔΣ του Δήμου Χίου με αποκλειστική συζήτηση ένα θέμα για το οποίο υπάρχει έκδηλη αγωνία της κοινωνίας. Πρέπει να προσεγγιστεί το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση με νηφάλιες απόψεις και προτάσεις.
Ο Χιακός λαός επιθυμεί να δοθούν λύσεις που θα προασπίσουν και θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα του τόπου του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ