4.11.2020 11:19

Αγώνας δρόμου για να κηρυχτεί η Χίος σεισμόπληκτη

"Αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τα ετοιμόρροπα οι Δήμοι πάντα θα δρουν εκ των υστέρων", ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης

Σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου, προκειμένου να αποδείξει ότι περιοχές της κεντρικής και νότιας Χίου, επλήγησαν σημαντικά από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής, έχει επιδοθεί ο Δήμος Χίου.

Όπως εξήγησε στο Politischios.gr ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει να συλλέγει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, μαζί με τις αιτήσεις των δημοτών, προκειμένου η Χίος ή περιοχές της Χίου να κηρυχθούν ως σεισμόπληκτες.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μεταφέροντας το αίτημα Δήμου και Περιφέρειας να κηρυχθεί η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό μπορεί να μην έγινε αποδεκτό, αφού δεν είναι στο χέρι μας, ωστόσο συλλέγουμε τα στοιχεία για να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τον σεισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

«Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο»

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε και την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τα ετοιμόρροπα κτίρια, αναγνωρίζοντας ότι με το υπάρχουν καθεστώς, οι Δήμοι πανελλαδικά δρουν πάντα εκ των υστέρων.

«Το πλαίσιο που υπάρχει γύρω από τα ετοιμόρροπα είναι ασφυκτικό με αποτέλεσμα να λειτουργούμε πάντα εκ των υστέρων. Περιμένουμε να έχουμε τέτοιες διαδικασίες που θα μας επιτρέψουν να παρέμβουμε προληπτικά», ανέφερε.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ