29.9.2022 13:57

Αγλαΐα Κυρίτση- «Ο Κάμπος πρέπει να παραμείνει στους Χιώτες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απορρίπτει τον σχεδιασμό περιφερειακής αρχής και πανεπιστημίου Αιγαίου η Λαϊκή Συσπείρωση και συντάσσεται με την πρόταση Σταύρου Μιχαηλίδη

Την αντίθεσή της στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς Περιφερειακής Αρχής και Πανεπιστημίου Αιγαίου για αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου «Γεώργιος Καλουτάς» στον Κάμπο, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις της, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση.

«Ο Κάμπος θα πρέπει να παραμείνει στους Χιώτες και να μην δοθεί για παραχώρηση ούτε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο βέβαια κατά την άποψή μας έχει δώσει και τις εγγυήσεις αναφορικά με τα Ταμπάκικα», ανέφερε η κα. Κυρίτση και συνέχισε λέγοντας:

«Θα πρέπει αυτός ο τόπος να πάρει τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει προσδώσει εδώ και χρόνια, έχει θρέψει γενιές και γενιές, έχει κλείσει πολιτιστικά στοιχεία και ιστορικά μέσα του, έχει προταθεί για μνημείο κληρονομιάς της Ουνέσκο και έχει κάνει βέβαια γνωστή τη Χίο παγκόσμια με τις εισαγωγές και εξαγωγές εσπεριδοειδών και μανταρινιών.

Θα πρέπει λοιπόν οι νέοι άνθρωποι να αξιοποιήσουν, να βρουν τα πατήματα τους μέσα από τον Κάμπο, να βρουν τα πατήματα τους να μείνουν στα νησιά και να συνεχίσουν αυτή την παράδοση. Να αξιοποιηθεί με γνώμονα την εκπαίδευση, να γίνει χρήση του δηλαδή ώστε να γυρίσει σε αυτό το οποίο πραγματικά υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια. Να γίνει ένα αγροτικό κέντρο σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη, που πρότεινε να γίνει ένα κέντρο αγροτικής εκπαίδευσης ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και να εκπαιδευτούν οι νέοι, να μάθουν τι γίνεται με αυτήν την παραγωγή, με τα εσπεριδοειδή μας δηλαδή και να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιούς για να υπάρξει συνέχεια».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ