Αυτοδιοίκηση

9/10/19 15:12

τελ. ενημ.: 9/10/19 15:14

Άβατο για τους αιρετούς του Δήμου και του Χαλκειούς η ΒΙ.ΑΛ.

Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε ένα δημοτικό ακίνητο

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. επιχείρησαν να επισκεφθούν ο χωρικός αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας, από κοινού με τον πρόεδρο της Κοινότητας του Χαλκειούς Βασίλη Βίγκα και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Κουτσουράδη, όμως μάταια.

Και αυτό γιατί όπως τους ανέφερε η διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. δεν είχαν κλείσει επίσημο ραντεβού με τη διοικήτρια η οποία για μία ακόμη φορά απουσίαζε από τη θέση της.

Αφορμή της επίσκεψης των κατοίκων αποτέλεσε ο σχεδιασμός του Κ.Υ.Τ. με βάση την αλλαγή των καιρικών συνθηκών αλλά και οι απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως ο ακριβής αριθμός των μεταναστών της ΒΙ.ΑΛ. και πέριξ αυτής, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για αποσυμφόρηση, τι σχεδιασμός υπάρχει για την απομάκρυνση των σκηνών καθώς και αν το Υπουργείο μελετά την απόδοση του ακινήτου στον Δήμου Χίου, που είναι και ιδιοκτήτης του.

«Εμείς σαν κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο συνεχίζουμε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε ο τόπος μας να έρθει στην κανονικότητα του. Είναι πλέον καιρός η κυβέρνηση να πάρει θέση και να λύσει το θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας! Η τοπική μάς κοινωνία παραμένει άγρυπνη και σε εγρήγορση ζητώντας και απαιτώντας το  δίκαιο αίτημα μας που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην κανονικότητα του τόπου μάς... και ο ύπνος μας με τα μάτια ανοιχτά είναι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κοινότητα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση