7.2.2024 13:36

654.000 ευρώ το «άνοιγμα» της ΔΙΑΝΟΧ – Βίντεο

Ξεκίνησε η σταδιακή πληρωμή των απλήρωτων υπαλλήλων – «Έρχονται περικοπές στο προσωπικό – Η εταιρεία θα καταστεί ξανά βιώσιμη»

Την πραγματικά τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μία από τις κερδοφόρες εταιρείες του Δήμου Χίου, η ΔΙΑΝΟΧ, εξέθεσε αναλυτικά με στοιχεία, ο πρόεδρός της Κλέαρχος Χρύσης.

Ο ίδιος, μετέφερε αρχικά, την ευχάριστη είδηση ότι την Τρίτη 6/2 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πληρωμές του προσωπικού για τον μήνα Δεκέμβριο και ότι αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δεδουλευμένων για τον μήνα Ιανουάριο.

Σταδιακά, εξήγησε, ο κ. Χρύσης, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή και των εργαζομένων με μπλοκάκια, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο καθώς και των προμηθευτών.

Τα οικονομικά δεδομένα

Απαντώντας στα ερωτήματα του «Π» για το οικονομικό άνοιγμα της εταιρείας, ο κ. Χρύσης εξήγησε ότι μέχρι 31/12/2023, το άνοιγμα προς εργαζόμενους και προμηθευτές, έφθανε τις 654.000 ευρώ.

Μέχρι το 2020, ανέφερε ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΔΙΑΝΟΧ είχε κέρδη ενώ από τους ισολογισμούς του 2021 και 2022, φαίνεται ότι καταγράφεται ζημία της τάξεως των 500.000 ευρώ.

«Η εταιρεία καταστεί ξανά βιώσιμη»

Αναφερόμενος στους στόχους της νέας διοίκησης, ο κ. Χρύσης, σημείωσε ότι σε πρώτη φάση βασικό μέλημα είναι η εταιρεία να μπορέσει να εξυγιανθεί και να καταστεί ξανά βιώσιμη.

Αυτό, δήλωσε, θα γίνει με περικοπές στον μεγάλο αριθμό του προσωπικού αλλά και μέσα από χρήματα του Δήμου Χίου που οφείλονται στην εταιρεία.

«Η εταιρεία «ναι» μπορεί να γίνει ξανά βιώσιμη και αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύω ότι και η ανακύκλωση πάει καλά αλλά σίγουρα θα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Χρύσης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ