10.2.2022 13:06

461.000 ευρώ για την ανακατασκευή του σεισμόπληκτου 5ου Δημοτικού Βαρβασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερδιπλασιάζονται τα τετραγωνικά μέτρα φτάνοντας τα 1.630 τ.μ.

Παραμονή της εορτής του πολιούχου του Βαρβασίου, Αγίου Χαραλάμπου εγκρίθηκε το ποσό ύψους 461.000 ευρώ, το οποίο, προορίζεται για την μελέτη ανακατασκευής και επέκτασης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου.

Αναφερόμενος στην παραπάνω εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης τόνισε την σημασία των εργασιών δεδομένου των κτιριακών προβλημάτων που προέκυψαν με τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου του 2020.

Το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο, να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027 αναθέτοντας την μελέτη σε Μελετητικό γραφείο λόγω φόρτου εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου.

Το ύψος υλοποίησης του έργου θα καθοριστεί όπως είναι λογικό από την μελέτη. Στο έργο, όπως ανέφερε, προβλέπονται εργασίες επέκτασης. Συγκεκριμένα θα περδιαπλασιαστούν τα τετραγωνικά μέτρα καθώς στα ήδη υφιστάμενα 760 τ.μ. θα προστεθούν επιπλέον 870 τ.μ.. Έτσι, οι εργασίες επέκτασης και ανακατασκευής υπολογίζεται να κοστίσουν  3,5 εκ. ευρώ. Με την εκπόνηση μελέτης το έργο θα έχει ύψος 4 εκ. ευρώ.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτόματα η Διαχειριστική Αρχή να δώσει το «πράσινο φως» για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η εκπόνηση της μελέτης θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο ενώ με την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν  οι διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου.

Τέλος, σχετικά με τις εξελίξεις για το σεισμόπληκτο σχολείο στην Ερειθιανή ο κ. Ξενάκης, ανέφερε ότι ήδη έχει αναλάβει ιδιώτης μηχανικός την μελέτη και αναμένεται η ένταξη και αυτού του σχολείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ