11.10.2023 0:16

Στ. Κάρμαντζης – «Πρωτοπόρα η Χίος στην ανακύκλωση – Έργα 27 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΝΧ»

Στον ηγετικό ρόλο της Χίου στον τομέα της ανακύκλωσης στο Βόρειο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο του Debate, στην ενότητα των απορριμμάτων και του νερού.

Ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι η Χίος είναι πρωταγωνίστρια στο Βόρειο Αιγαίο, μέσα από μία σειρά έργων, όπως το ΚΔΑΥ ή το νέο εργοστάσιο στη Βέσσα με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η Χίος πλέον, είναι σε θέση να δίνει τεχνικές οδηγίες και στα διπλανά νησιά.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δράσεων της ΔΙΑΝΟΧ είναι ορατό αφού αφενός έχει επιτύχει πολλοί τόνοι να μη θάβονται στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, αφετέρου να υπάρχει ροή εσόδων προς όφελος των δημοτών από την πώληση των σκουπιδιών.

Τέλος αναφερόμενος στη ΔΕΥΑΝ Χίου, υπογράμμισε ότι τρέχουν υδρευτικά και αρδευτικά έργα, ύψους 27 εκ. ευρώ ανάμεσα στα οποία και ο τριτοβάθμιος καθαρισμός, το νερό του οποίου θα δοθεί για άρδευση καθώς και η δημιουργία φραγμάτων για την αξιοποίηση των επιφανειακών νερών.

Αναφερόμενος στις αφαλατώσεις, εξήγησε ότι, αποτελούν αναγκαιότητα εξαιτίας της έλλειψης βροχοπτώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ