16.4.2019 20:07

Περιοδεία ΛΑ.Σ.: "Συσσωρευμένα τα προβλήματα παντού"

Αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, αποτελούμενη από το Σταύρο Τάσσο, υποψήφιο Περιφερειάρχη  και Μάρκο Σκούφαλο, υποψήφιο Δήμαρχο Χίου, μαζί με τους Γιώργη Αμπαζή, Αγλαΐα Κυρίτση, Φραγκούλη Κυλαδίτη, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους αντίστοιχα, περιόδευσαν σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και αναφέροντας τις θέσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

α. Στη Συκιάδα και Λαγκάδα, τα ναυτοχώρια μας, μίλησαν με τους κατοίκους και ανέλυσαν για πολλοστή φορά τις επιπτώσεις των νόμων Καποδίστρια, Καλλικράτη και Κλεισθένη στη ζωή των χωριών, τη συγκέντρωση εξουσιών στον κεντρικό δήμο, το φόρτωμα με νέους φόρους και τέλη, την αποδυνάμωση των υπηρεσιών και την απαξίωση των όποιων τοπικών αποφάσεων και προγραμματισμού. Στη Λαγκάδα συμμετείχαν και σε σύσκεψη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση της μονάδας καύσης τηγανέλαιων, δηλώνοντας για άλλη μια φορά την Κάθετη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη επένδυση.

β. Στις Οινούσες και Ψαρά επισκέφθηκαν το Λιμενικό Σταθμό, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Αγροτικό Ιατρείο. Διαπιστώθηκαν ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού. Στήριξή των εργαζομένων από άλλα μέρη, όσον αφορά τη στέγαση στο νησί, όπου τα ενοίκια είναι πανάκριβα, διατροφή, δωρεάν εισιτήρια από και προς τους τόπους καταγωγής τους και φυσικά μείωση του εξωφρενικού για τις Οινούσσες ΦΠΑ 24%, καθώς και τον εμπαιγμό του εφαρμοζόμενου δήθεν «μεταφορικού ισοδύναμου».

Στην ΑΕΝ πλοιάρχων Οινουσσών κυρίως το λόγο είχε ο καπετάν Στέλιος Κουμπιάς, υποψήφιος στο Δήμο Χίου της Λαϊκής Συσπείρωσης , που εξήγησε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τα προβλήματα των ναυτεργατών, καλώντας τη νέα βάρδια της τάξης τους να κρατήσει ψηλά τα στάνταρντς της γνώσης, αλλά και της αγωνιστικότητας.

γ. Στο εργοστάσιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, έγινε ομιλία στους εργαζόμενους για την ενδυνάμωση του πρωτεύοντα ρόλου τους στην παραγωγή, αλλά και την απαραίτητη συμμετοχή τους εργατικούς αγώνες για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και μορφών εργασίας. Επίσης συζητήθηκε ο ελλοχεύον κίνδυνος της κατάργησης της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών -στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η ΕΜΧ- που επιδιώκουν ΕΕ και ντόπιες κυβερνήσεις.

δ. Στη Λαχαναγορά της Χίου έγινε συζήτηση με τους εμπόρους της και σχετική ενημέρωσή τους, για το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ε.Στην ψυχιατρική δομή του Νοσοκομείου Χίου -πρώην "ΨΥΧΑΡΓΟΣ"- όπου διαπιστώθηκε το βασικό πρόβλημα συντήρησης της εξωτερικής δομής, και η δυνατότητα φιλοξενίας 10 περιθαλπομένων - από 6 που είναι σήμερα- με ενίσχυση του υπηρετούντος δυναμικού και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από την περιοδεία της επιβεβαίωσε την ανάγκη του αγώνα των δημοτών μας όχι μόνο για τα αυτονόητα, αλλά ψηλώνοντας τον πήχη γι’ αυτά που τους ανήκουν και τους τα στερούν.

Αυτό είναι και το κάλεσμα προς όλους, να συστρατευθούν μαζί της και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που δεκάδες χρόνια τους κοροϊδεύουν.-

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ