18.5.2019 18:25

«Εργατικότητα, διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα τα μυστικά για τη Χίο της επόμενης 4ετιας»

Ο Παύλος Καλογεράκης μιλά στον «π» για τις εκλογές και την καθημερινότητα του Χιώτη Δημότη

Τη δική του αγωνιστική διάθεση να παλέψει για τη Χίο της επόμενης 4ετίας καταθέτει μέσω του «π» ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Καλογεράκης, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που συντάχθηκε με τον υπ. Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

  • Τι είναι αυτό που σας οδήγησε στο πέρασμα από την Περιφέρεια στον Δήμο Χίου;

Καταρχήν η ενασχόλησή μου με την Περιφέρεια μου άφησε μία πικρή γεύση γιατί δεν μπόρεσα να λειτουργήσω ως Περιφερειακός Σύμβουλος και να δουλέψω. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι δεν είχα κάποια θέση ευθύνης. Αντιθέτως ήθελα να βοηθήσω, επειδή έχω και δυνατότητες και όρεξη.

Σε σχέση με τον Δήμο, επειδή έχω αρκετό χρόνο και κάποιες γνώσεις και ιδέες αλλά και όρεξη, αναμφίβολα θεωρώντας ότι ο Σταμάτης είναι διεκδικητικός γι’ αυτό αποφάσισα να κατέβω στο πλευρό του.

  • Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον Στ. Κάρμαντζη από τους υπόλοιπους συνδυασμούς;

Τόσο ο Σταμάτης όσο και αρκετά στελέχη του συνδυασμού μας έχουν ένα κοινωνικό αισθητήριο, που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον θα υπάρξει μία διεκδίκηση για να εκτελεστούν κάποια έργα, που μέχρι σήμερα φάνταζα αρκετά δύσκολα. Η δυναμική και διεκδικητικότητα θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη γιατί δεν είναι λίγο πράγμα η καθημερινότητα του δημότη.

  • Τι δεν έχει πάει καλά και τι πρέπει να αλλάξει στον τουρισμό;

Ένας βασικός πρώτος λόγος είναι ότι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ένας φορέας τουρισμού σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι υποστηρικτής της προσπάθειας που ξεκινά.

Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες, ήθελαν πολλά πράγματα έτοιμα, κάτι που έχει αρχίζει να αλλάζει σταδιακά.  Ένας τομέας που πρέπει να συζητηθεί είναι και οι τιμές εδώ αλλά και οι τιμές των εισιτηρίων. Γενικά πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν αλλά κι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Δείτε τα πάρκινγκ, τους χώρους υποδοχής, τις τουαλέτες σε επισκέψιμα σημεία του νησιού. Και δεν είναι μόνο αυτά. Νομίζω ότι και το προσωπικό του τουρισμού θα πρέπει να περάσει από μία τουριστική επιμόρφωση, κάτι που είναι αναγκαίο και γίνεται σε άλλα νησιά. 

  • Πέρα από τη χιλιομετρική απόσταση, υπάρχει και η απόσταση μεταξύ πόλης και χωριών. Τι θα κάνετε γι αυτό;

Στα χωριά εκείνο που λαμβάνουμε ως μήνυμα είναι ότι απαιτείται προσοχή στην καθαριότητά τους, στους αγροτικούς δρόμους, στις παιδικές χαρές, στην συγκοινωνία με την πόλη και οπωσδήποτε στον φωτισμό στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους.

Πέρα από αυτά όμως συνεχώς προκύπτουν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αποζητούν άμεση επίλυση. Σε αυτή την κατεύθυνση οι κοινότητες και αντιδήμαρχοι πρέπει να έχουν οικονομική αυτοτέλεια για να μπορούν να παρεμβαίνουν.

  • Τι μοντέλο διοίκησης θα ακολουθήσει ο Σταμάτης Κάρμαντζης;

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης έχει υποσχεθεί αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, όμως τα πάντα θα παρακολουθούνται. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όποιο μοντέλο κι αν ακολουθήσει κάποιος Δήμαρχος, τα έργα που ξεκινούν πρέπει και να ολοκληρώνονται. Γνωρίζω ότι η οικονομική κατάσταση δημιουργεί δυσκολίες, όμως οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να βάλουν πλάτη ώστε τα πάντα να ολοκληρώνονται στον χρόνο που προβλέπεται.

Ένας τομέας που είναι θέμα διοίκησης είναι και το κυνήγι των χρηματοδοτικών πακέτων αλλά και η αναζήτηση άλλων χρηματοδοτικών τρόπων. Θα πρέπει να ανοίξουμε πόρτες ακόμα και στους Ομογενείς βοηθώντας τους να επενδύσουν στο νησί.

  • Υπάρχουν περιθώρια συγκλήσεων;

Θεωρώ ότι οπωσδήποτε την απόλυτη πλειοψηφία δεν θα την έχει κανένας συνδυασμός. Όλοι έχουν πάντα μία καλή ιδέα και αγάπη για τον τόπο. Η συναίνεση χρειάζεται όταν όμως δεν σκοντάφτει πάνω σε απαιτήσεις. Οι πολίτες θα πρέπει να εκλέξουν αυτούς που είναι συναινετικοί με ιδέες και όρεξη για δουλειά και ο Σταμάτης έχει όλο αυτό το πακέτο. Αυτό που εγώ μπορώ με σιγουριά με αγάπη να καταθέσω στους συμπολίτες μου είναι ότι έχω την όρεξη και τη διάθεση να δουλέψω.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ