14.8.2012 14:47

Παραστάτης της Regatta του Αιγαίου το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Tην υπερπολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», θα έχει φέτος ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης, Aegean Reggata 2012, που διοργανώνει για 11η χρονιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συνδιοργανωτές την με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου.
Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα είναι αρωγός της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» προσφέροντας το σκάφος της για την Επιτροπή Αγώνων, αλλά και αθλοθετώντας ένα επαμειβόμενο έπαθλο στη μνήμη της αλησμόνητης Μαρίας Τσάκου. Μια πραγματικά σημαντική βοήθεια σε τόσο δύσκολους καιρούς.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο σκάφος επιτροπής «Μάνια» το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» θα φιλοξενήσει τους πέντε (5) πρωτεύσαντες μαθητές της 3ης Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ήδη στην Aegean Reggata 2012, έχουν δηλώσει συμμετοχή 96 σκάφη αποδεικνύοντας την αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα που έχει δώσει νέα πνοή στον ναυταθλητισμό του Αρχιπελάγους. 
Η Aegean Regatta 2012 ανοίγει πανιά στις 19 Αυγούστου από το Λιμάνι της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τις Οινούσσες, στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου, για να τερματίσουν και να ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου.
Στην διοργάνωση της Αegean Regatta 2012 συμμετείχαν συνδιοργανώνουν  και οι Όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης,  Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο.  Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβασίου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή  Όμιλο τον Ν.Ο. Χίου. Τον ιστιοπλοϊκό αγώνα υποστηρίζουν, επίσης, οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, αλλά και ιδιώτες καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά του ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πληροφορίες για την Aegean Regatta μπορείτε να βρείτε στο www.aegeanregatta.gr αλλά και στο Facebook με ονομασία Aegean Regatta.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ