5.7.2021 8:38

Με επιτυχία ο πρώτος ορεινός αγώνας Χίου στις Καρυές

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 ο 1ος ορεινός αγώνας  Χίου. Στην πανέμορφη διαδρομή μήκους 23 χλμ πήραν μέρος 57 αθλητές-αθλήτριες οι οποίοι έτρεξαν στα μονοπάτια του Πηγάνιου Όρους στο χωριό Καρυές της Χίου. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και απαιτητική, απευθυνόμενη σε έμπειρους δρομείς, αλλά η μαγευτική θέα της Χίου αποζημίωσε με το παραπάνω τους δρομείς που πήραν μέρος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον αγώνα έλαβαν μέρος δύο εκ των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών ορεινού τρεξίματος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Γιάννης Κουρκουρίκης. Παράλληλα με τον αγώνα των 23 χλμ, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Τρυπατέ έξω από το χωριό Καρυές, το Chios Fun Trail, μια κυκλική διαδρομή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς μήκους 5 χλμ. Εβδομήντα άτομα, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν - περπάτησαν απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της πόλης της Χίου από ψηλά.
Ο αγώνας διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά από τον Σύλλογο αθλητών υγείας Χίου - Chiosrunning με στόχο να γίνει θεσμός κάθε χρόνο στο νησί μας. Τον αγώνα υποστήριξαν ο Δήμος Χίου και η Περιφέρεια Βορεία Αιγαίου ενώ για την πραγματοποίηση του βοήθησαν οι εθελοντικές οργανώσεις Πρόσκοποι Χίου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χίου, ομάδα Όμικρον, ΛΕΦΕΔ Χίου, ποδηλάτες Χίου, πολιτιστικός σύλλογος αναλήψεως Καρυών  "Αρβανίτισσα", πολιτιστικός σύλλογος Καρυών "Οι φίλοι των Καρυών" και οι φυσικοθεραπευτές Χίου.
 
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν:
Δήμος Χίου
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΝΠΔΔ Χίου
HARTA
iRunmag.gr
Hellenic Seaways
Blue Star Ferries
Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Ελευθώ
Γεώργιος Κακούλας - Πολιτικός Μηχανικός
Kiss the Earth
Chios Beer - Φρέσκια Μπύρα Χίου
Κάμπος Χίου
Γλυκά Κοράκης - Μαρίνος
Super Market Χαρά
Άδωνις GYM & SPA
Νίκος Πυλιαρός
Καφεκοπτείο Κουγιούλης
Τυροκομείο Δ. Πυργούσης
Φιλοξενία Ψητοπωλείο Καρυές
Μεταφορική "Ερμής"
Τυπογραφείο "Τυπογραφή"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ