8.10.2021 15:12

Η καρδιά των αθλητών στίβου χτυπά στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

500 αθλητές θα φιλοξενηθούν στο νησί τις επόμενες ημέρες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα μέλη του τοπικού και κεντρικού ΣΕΓΑΣ αλλά και παράγοντες που συνέβαλλαν στη διοργάνωση των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου όπως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου.

Οι Αγώνες Στίβου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου ενώ θα λάβουν μέρος συνολικά 41 σωματεία Στίβου καθώς και 8 Σωματεία-Σχολεία Α.με.Α. Έτσι συνολικά 500 αθλητές θα συμμετάσχουν από 19 νησιά του Αιγαίου. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 16.00. Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης τις 16.00.

Τον συντονισμό των της συνέντευξης ανέλαβε ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Γ. Πετρής.

Ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, Δ. Κάβουρας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης καθώς αφιερώνονται στον πρώην Προέδρου και Γενικό Γραμματέα, Β. Σεβαστή.

Οικοδεσπότης ο Δήμος Χίου και το Ν.Π.Δ.Δ.

Ο Δήμος Χίου και το Νομικό Πρόσωπο παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις του συνέβαλλε επίσης στη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των αγώνων με επεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Χίου

«Πράγματι πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός. Ο Δήμος Χίου είναι Οικοδεσπότης και θα συνεχίζουμε να είμαστε για τόσο σπουδαία γεγονότα καθώς δίνουν πολλαπλά διδάγματα και παραδείγματα».

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου, Γ. Μανάρας αναφέρθηκε στις εντατικές  προσπάθειες όλου του προσωπικού να φιλοξενήσει αθλητές και συνοδούς προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε αθλητές στις εγκαταστάσεις μας. Από την πρώτη στιγμή που οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες ο Δήμαρχος μας επιχορήγησε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ούτως ώστε να καλύψουμε τις δαπάνες» δήλωσε ο κ. Μανάρας.

Δίπλα στους αθλητές η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Την ίδια στήριξη για τη διοργάνωση των αγώνων έδειξε έμπρακτα και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς ως συνδιορνώτρια συμμετείχε ηθικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Βορείου Αιγαίου, Δ. Κουρσουμπά καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη να ανεβάσει το επίπεδο του αθλητισμού με την έμπρακτη στήριξη του.

«Φέτος κατορθώσαμε να φτάσουμε και μέχρι τον Άγιο Στράτη προκειμένου να τονώσουμε το ηθικό των 150 κατοίκων και φιλοδοξούμε να επεκταθούμε σε όλο το Βόρειο Αιγαίο όπως τις Οινούσσες».

Ο Κ. Τριαντάφυλλος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου αναφέρθηκε στους Αιγαιοπελαγήτικους Αγώνες ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρο κάθε χρόνο στο Αιγαίο. Παρά την πολιτική αντιπαράθεση με την παρούσα Δημοτική Αρχή ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε ότι υπήρξε συνεργασία για ένα σπουδαίο σκοπό.

«Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις που μπορεί να έχουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε με τον Δήμαρχο, Στ. Κάρμαντζη την υποψηφιότητα της Χίου για να διοργανώσει αυτούς τους αγώνες είπε «πάμε»» δήλωσε συγκεκριμένα.

Παράλληλα κάλεσε τα νέα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του στίβου καθώς μεταφέρει το αθλητικό ιδεώδες.

 «Οι γονείς πρέπει να εμπιστευτούν την οικογένεια του στίβου και να καλλιεργήσουν χαρακτήρες».

Με την σειρά του ο τεχνικός Σύμβουλος, Γ. Πετρής αναφέρθηκε στο τεχνικό μέρος της διοργάνωσης στην οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 500 αθλητές από 41 σωματεία ενώ ενεργή θα είναι και η συμμετοχή αθλητών.

Τέλος οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή στις 16:00 ενώ κατά την είσοδο τους οι θεατές οφείλουν να επιδείξουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ