16.10.2023 19:46

Οινούσσες - Λιμενικοί "γάζωσαν" σκάφος διακινητών για να το ακινητοποιήσουν - Φωτό

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη πνευστού Τ/Χ σκάφους πλησίον “Νήσου Παναγιάς” Οινουσσών, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από έναντι τουρκικές ακτές.

Άμεσα το εν λόγω Περιπολικό σκάφος μετέβη στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισε δεκαεννέα (19) άτομα (13 άνδρες, 04 γυναίκες και 02 αγόρια) τα οποία είχαν ήδη αποβιβαστεί στη στεριά, ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους στη προσπάθεια του να διαφύγει, προέβαλε βίαια αντίσταση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ακολούθησε καταδίωξη και επετεύχθη η ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους στο οποίο βρισκόταν ο 25χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης, ενώ οι 19 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε έτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που μετέβη στο σημείο για παροχή συνδρομής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις¨, του άρθρου 167 “Αντίσταση” και 169 “Απείθεια” του Π.Κ., ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ