2.9.2023 0:39

Και αυτή τη φορά τη γλιτώσαμε… Την επόμενη; - Βίντεο

Προβληματισμός σε κατοίκους και αρχές από την «καθιερωμένη» πλέον πυρκαγιά στο Δελφίνι κάθε χρόνο, την ίδια εποχή και στο ίδιο σημείο

Και αυτή τη φορά υπήρξαμε τυχεροί (με εξαίρεση τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη) καθότι στο παρά πέντε της ενίσχυσης των βόρειων ανέμων, η πυρκαγιά στη Λαγκάδα σβήστηκε έπειτα από την ακαριαία κινητοποίηση της Π.Υ. Χίου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Καρδαμύλων και δεκάδων εθελοντών από τις πάντα δραστήριες εθελοντικές ομάδες της Χίου.

Η στιγμή της μεταφοράς του τραυματισμένου πυροσβέστη σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Το ερώτημα βέβαια είναι ένα και βασικό. Για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να είμαστε τυχεροί, αφού κάθε χρόνο, τον ίδιο μήνα και στο ίδιο σημείο εκδηλώνεται πυρκαγιά με τους κατοίκους και τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν πλέον λόγο για ύποπτες καταστάσεις που χρήζουν πιο προσεκτικής εξέτασης.

Ανάγκη για μελέτη πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

Την ίδια ώρα πάντως, τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού Μάρκος Κούνουπας όσο και οι κάτοικοι της Λαγκάδας, κάνουν λόγο για ανάγκη εκπόνησης μίας συνολικής μελέτης για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της περιοχής που εκτείνεται από το στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων στο Δελφίνι μέχρι και τον οικισμό της Λαγκάδας.

Η πυρκαγιά στη Λαγκάδα σε πλήρη εξέλιξη από βάρκα ανοιχτά του παραλιακού οικισμού

Όπως εξήγησε ο κ. Κούνουπας, η συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί πάγια απαίτηση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει μεριμνήσει κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και ο βασικός φορέας που είναι ο Δήμος Χίου.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μανδάλας και Σιδερής Ντομάτας καθώς και πλήθος εμπλεκόμενων φορέων όπως ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης. 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ