27.6.2023 7:42

Γρίδια - Σύλληψη διακινητή που μετέφερε μετανάστες

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, το οποίο εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, να προσεγγίζει την ακτή Γριδίων στην περιοχή Νενήτων ν. Χίου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος άνευ επιβαινόντων.

Απογευματινές ώρες χθες, προσωπικό ΕΛ.ΑΣ εντόπισε στην περιοχή “Βοτανικός Κήπος” δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς, στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πλατεία Νενήτων Χίου εντοπίστηκε 31χρονος αλλοδαπός.

Από τη διενεργούμενη προανάκριση οι εν λόγω αλλοδαποί αναγνώρισαν το ως άνω σκάφος και τον 31χρονο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ