20.1.2020 11:14

Το φροντιστήριο «Πουκαμισάς» ενημέρωσε τους μαθητές του για όλες τις νέες αλλαγές τους εκπαιδευτικού συστήματος

Με δεκάδες γονείς και μαθητές να δίνουν το «παρών» το πρωί του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημέρωση για διάφορα ζητήματα που αφορούν τις νέες αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος, από τον Γιώργο Γατούδη, σύμβουλο σταδιοδρομίας της εταιρίας «Employ» και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών σπουδών «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα».

Το φροντιστήριο «Πουκαμισάς» το οποίο ήταν και ο διοργανωτής της ενημερωτικής ομιλίας για ακόμη μία φορά έδειξε εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές του και το μέλλον τους, όχι μόνο σε μορφωτικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, αφού επιλέγει να πληροφορεί σωστά και με κάθε εφικτό μέσο τα «παιδιά του».

«Μία από τις βασικότερες αλλαγές που έχουμε στον ακαδημαϊκό χάρτη είναι η κατάργηση των ΤΕΙ και η μετεξέλιξη τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τα παιδιά πρέπει να ενημερωθούν για όλα τα νέα Ιδρύματα, για τα δικαιώματα τους ως προς το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα δηλαδή που θα παρακολουθήσουν και ως προς τις προοπτικές που έχουν όλα αυτά τα νέα τμήματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γατούδης.

Κατά τη διάρκεια της πολυμεσικής ομιλίας του, καθώς χρησιμοποίησε οπτικοακουστικό υλικό μέσω του προτζέκτορα που διέθετε η αίθουσα του φροντιστηρίου, έθιξε με αρκετή δόση χιούμορ τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένας υποψήφιος μαθητής των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που έκανε τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αντιληφθούν καλύτερα την επικρατούσα κατάσταση.

Οι ενημερώσεις φυσικά και δεν σταματούν εδώ αφού σύμφωνα με τη διευθύντρια του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς», κα Ψαρέλη, για κάθε νέο ή αλλαγή που τους γνωστοποιείται προτεραιότητά τους αποτελεί η ενημέρωση του μαθητικού δυναμικού τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ