29.10.2019 7:05

Θα εμποδίσει και αυτή τη φορά την προσπάθεια αξιοποίησης του "ΕΥΟΔΟΥ" η Αρχαιολογία;

Στον Δήμο Χίου μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια ο χώρος στάθμευσης στο Κολλέγιο

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία που αν ευοδώσει αναμένεται να δώσει λύση στο αδιέξοδο της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, φαίνεται ότι οδηγούνται Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δώσουν τα χέρια προκειμένου ο χώρος στάθμευσης του Κολεγίου, που σήμερα ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα να περάσει μέσω σύμβασης παραχώρησης στον Δήμο Χίου ώστε να μετατραπεί σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Τη συγκεκριμένη πρόθεση επιβεβαίωσε στον «π» και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εξετάζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, θεωρώντας ότι αν φτιάξει ο περιβάλλοντας χώρος του Κολεγίου και παραχωρηθούν ακόμη μερικές θέσεις από τον «Εύοδο» τότε οι ανάγκες για το κοινό και τους υπαλλήλους του Διοικητηρίου καλύπτονται επαρκώς.

Μεγάλο πρόβλημα, παρόλα αυτά, προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου, αποτελούν οι εκκρεμείς από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκσκαφές στον «Εύοδο».

Μέχρι σήμερα η αυστηρή απαγορευτική προσέγγιση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου σε κάθε πρόταση επέμβασης σε ενδεχόμενους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται ουσιαστικό εμπόδιο  αλλά και πρώτης τάξεως αιτιολογία για να μην προχωρήσει τελικά τίποτα.

Με βάση τα ανωτέρω, ένας ειλικρινής υπηρεσιακός διάλογος με συγκεκριμένα δεδομένα θα επέτρεπε τη λήψη οριστικών αποφάσεων, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ