24.9.2019 10:37

Τάσος & Σταμάτης Συρρής | Οι αρτοποιοί που στέκονται σαν φωτεινά παραδείγματα στη μικροκοινωνία μας

•Μπορεί η ηλικία τους να είναι ακόμη μικρή, ωστόσο η καρδιά τους είναι τεράστια και τους χωράει όλους. Ο Τάσος Συρρής μιλάει στον «π» για το πρατήριο τους, την ιστορία του και την εξέλιξη του, που δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να πραγματοποιήσει χωρίς την πολύτιμη συμβολή του αδερφού του, Σταμάτη.

Ο Τάσος Συρρής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας άνθρωπος αξιέπαινος και μετρημένος, που έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη όλων των Χιωτών μέσα από τη δουλειά του.

Ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρατηρίου άρτου «Συρρής Bakery», ο Τάσος αγαπάει τη δουλειά του όσο τίποτα άλλο, μιας και όπως ο ίδιος λέει με υπερηφάνεια και καμάρι, «έχω μεγαλώσει κυριολεκτικά μέσα στον φούρνο».

Το μικρόβιο της δουλειάς το κόλλησε από τον πατέρα του, ο οποίος πριν αρκετά χρόνια πήρε την απόφαση να αφήσει μια για πάντα τη θάλασσα, όντας ναυτικός, κι να αφοσιωθεί στην οικογένεια του και μετέπειτα στο πρατήριο του. Έτσι, ο Τάσος μαζί με τον αδερφό του περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον οικογενειακό φούρνο.

Σήμερα, ο νεαρός αρτοποιός συνεχίζει με τεράστια επιτυχία την οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας μάλιστα ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο. Η ποικιλία που θα βρει κάποιος στα αρτοποιία «Συρρής» είναι τεράστια και περιλαμβάνει κάθε λογής σνακ και όλα τα είδη ψωμιών.

Το χαμόγελο του αλλά και η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν είναι εκείνα που έχουν κερδίσει τον Χιώτη καταναλωτή και που για χρόνια τους εμπιστεύεται για το καθημερινό τραπέζι. Εξάλλου το ψωμί για το ελληνικό τραπέζι σημαίνει πολλά, μιας και κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η επίσκεψη στον φούρνο είναι καθημερινή για αυτό και έχει μεγάλη σημασία ο χαρακτήρας του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Για αυτό και δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Συρρής Bakery».

Ο φούρνος είναι μία δουλειά δύσκολη και απαιτητική. Θέλει «γερό στομάχι» και πολλή αντοχή για να λειτουργήσει σωστά. Τα δύσκολα ωράρια, οι υψηλές θερμοκρασίες, το ζύμωμα και παράλληλα η επαφή με τους πελάτες κάνουν τη δουλειά του αρτοποιού να μοιάζει με το ψηλότερο βουνό του κόσμου, για αυτό και αν δεν την αγαπάς δεν μπορείς να εξελιχθείς. Ο Τάσος Συρρής μόνο αγάπη έχει για το επάγγελμα του και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βοηθήσει συλλόγους, ασθενείς οικονομικά οικογένειες και γενικότερα έχει βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Απλά σαν σωστός Άνθρωπος, με άλφα κεφαλαίο, θέλησε να τα κρατήσει όλα αυτά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα socialmedia… Επέλεξε, όπως λέει και ο λαός, να κάνει ένα καλό και να το ρίξει στο γιαλό.

Πρόσφατα ήταν η πρώτη φορά που το «Συρρής Bakery» γνωστοποίησε την απόφαση που πήρε για το φετινό σχολικό έτος. Και αυτό γιατί ήταν αναγκαίο να κοινοποιηθεί σε όλη την κοινωνία, καθώς εκείνη αφορούσε εξολοκλήρου. Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Τάσος και όλη η ομάδα του προσφέρουν καθημερινά το σνακ του σχολείου σε όλα εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όλες της ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία από τις 8:00 μέχρι τις 20:00 εντελώς ανώνυμα. Το μοναδικό που ζητούν εκείνοι είναι να μην εκμεταλλευτούμε την προσφορά τους, με τρόπους που θα προσβάλλουν τόσο τους ίδιους όσο και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Με συγκίνηση αποτυπώνει το μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά του και στους γονείς του που τον δίδαξαν την αγάπη για την εργασία, το φιλότιμο και την επιμονή. Όλα τα αγαθά κερδίζονται με δουλειά και χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό νιώθει ευγνώμον απέναντι στους δύο αυτούς ανθρώπους που στέκονται πάντα κοντά σου υποστηρίζοντας κάθε του απόφαση και επικροτώντας κάθε του βήμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμη τόσους το «Συρρής Bakery» κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στο… στομάχι μας. Είμαστε περήφανοι που υπάρχουν ακόμη στην μικροκοινωνία μας τέτοια φωτεινά παραδείγματα.

Από τον έντυπο "π" 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ