2.6.2018 14:41

Τα Χιωτάκια ταξίδεψαν στην Πολωνία και παίρνουν τη σκυτάλη σαν επόμενοι οικοδεσπότες

Στην Πολωνία ταξίδεψαν μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μαζί με τις εκπαιδευτικούς Δέσπονα Αρμενάκη (συντονίστρια του προγράμματος), Κορίνα Αϊβαλιώτη και Θεοδοσία Τσατσαρώνη.  Συγκεκριμένα  η αποστολή επισκέφθηκε την Βαρσοβία και κατέληξε στο χωριό Blizanow όπου βρίσκεται το συνεργαζόμενο σχολείο που είχε αναλάβει τη φιλοξενία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των πολωνών μαθητών και μαθητριών βιώνοντας από κοντά τον τρόπο ζωής τους, γνωρίζοντας την κουλτούρα τους, κάνοντας νέες φιλίες και αποκτώντας  έτσι ανεκτίμητες εμπειρίες.

Στο πρόγραμμά «Inclusive Learning for Students»  συμμετέχουν οι χώρες Αγγλία (συντονίστρια του προγράμματος), Ιταλία, Πολωνία, Ελλάδα και Τουρκία και αναλύεται το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού  στοχεύοντας στην εφαρμογή 5 καλών πρακτικών πάνω στις οποίες θα γίνει παρατήρηση, αξιολόγηση και θα δημιουργηθεί υλικό. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ακολούθησαν το ωρολόγιο πρόγραμμα του πολωνικού σχολείου και συμμετείχαν ενεργά σε σχολικές δραστηριότητες όπως στη γυμναστική, στη μουσική,  στα εικαστικά, τη μαγειρική και στις Νέες Τεχνολογίες. Η χώρα φιλοξενίας οργάνωσε περιηγήσεις στα αξιοθέατα του τόπου καθώς και ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος, τη σκυτάλη παίρνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου το οποίο θα έχει τη χαρά να προσφέρει φιλοξενία στους/ στις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες των χωρών συνεργασίας από τις 18 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2018.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ