10.12.2019 11:49

Τα «γιορτινά καραβάκια της αγάπης» ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα «καλικατζαράκια»

Νέο χριστουγεννιάτικο έθιμο καθιερώνει η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη

Τα καραβάκια της αγάπης αποτελούν μία από τις σημαντικότερες και πιο συμβολικές  δράσεις του φετινού δεκαήμερου προγράμματος που διοργανώνει ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Με χαρά ,  λοιπόν, σας  ενημερώνουμε και σας καλούμε να αγκαλιάσετε με πολλή αγάπη το  νέο χριστουγεννιάτικο έθιμο που σχεδιάζει ο Δήμος μας προς αντικατάσταση του παλαιότερου με τα καλικατζαράκια.  Για το λόγο αυτό προσκαλούμε τοπικούς Συλλόγους καθώς και Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προσέλθουν στο Δημαρχείο για να παραλάβουν τα καραβάκια και να τα διακοσμήσουν με ζωγραφιές, σχέδια, στολίδια και όπως ο καθένας  επιθυμεί. Η διανομή τους ξεκινά από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ισχύει μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου αριθμού τους. Επίσης, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να επιστραφούν στο Δήμο ώστε να γίνει η τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας,  καθώς και η προσέγγιση της ναυτικής μας παράδοσης από τη νέα γενιά.

Η νέα Δημοτική Αρχή εύχεται τα καραβάκια της αγάπης να φέρουν αγάπη, ελπίδα, ευτυχία και υγεία το νέο έτος!

Ώρες Παραλαβής: 9.00 -15.00 από το Γραφείο 4 στο ισόγειο (κ. Βικτώρια Βούλγαρη)

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ