19.9.2018 14:12

Πρώτο Θέμα: «Χίος: Το νησί του μαστιχόδεντρου με τη συναρπαστική ιστορία»

Η αγγλόφωνη έκδοση του Πρώτου Θέματος αφιερώνει ένα άρθρο στη Χίο και στην σπουδαία ιστορία της, αλλά και στις ομορφιές της,  με τίτλο «Χίος: Ένα νησί μαστιχόδεντρο με συναρπαστική ιστορία».  Αρχικά το άρθρο τονίζει ότι πρόκειται για ένα νησί με ιστορία που σε πάει χιλιάδες χρόνια πίσω. «Αν και είναι γνωστή για τη μαστίχα της, δεν είναι το μοναδικό θαύμα που υπάρχει σε αυτό νησί. Η ιστορία της ξεκινάει από τη Νεολιθική Εποχή, συνεχίζεται με πειρατικές περιπέτειες, αλλά φτάνει και μέχρι την Τουρκοκρατία και την περιβόητη Ελληνική Επανάσταση. Φυσικά να θυμάστε ότι η Χίος είναι μία από τις επικρατέστερες γενέτειρες του Ομήρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν παραλείπει να δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να δει κάποιος ερχόμενος στο νησί, που πρέπει να κολυμπήσει, που να φάει και να περπατήσει. Η χιώτικη σούμα, σύμφωνα πάντα με άρθρο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών.

Βυζαντινό Μουσείο και Βιβλιοθήκη «Αδ. Κοραής», είναι από τα μνημεία που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και φυσικά Κάμπο, Μεσαιωνικά Χωριά και Βορειόχωρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ