8.5.2017 10:31

Πολυτεχνική Σχολή στη Χίο ζητούν οι Πανεπιστημιακοί

Την επίσημη κατάθεση του αιτήματος της Πανεπιστημιακής κοινότητας για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στη Χίο, αποφάσισε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας Διοίκησης.

Αποφάσισαν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, να αιτηθούν την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο μοναδικό πλέον ίδρυμα στη χώρα, όπως σημειώνουν, όπου τα επί μακρόν λειτουργούντα τρία Τμήματα Μηχανικών, αναιτίως δεν έχουν ενταχθεί σε Πολυτεχνική Σχολή.

Σύμφωνα με σχετικό υπόμνημα του κ. Πρύτανη αναφορικά με την πρότασή του περί Ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστημίο Αιγαίου, η πρωτοβουλία αυτή στην ουσία αποτελεί θεσμική τακτοποίηση ήδη λειτουργούντων Τμημάτων, προκαλεί ελάχιστη δαπάνη για τη χώρα της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως, ενώ δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα σε οποιαδήποτε άλλο ίδρυμα ή σε φοιτητές ή σε αποφοίτους άλλων ιδρυμάτων.

Ζητούμενο βέβαια μεγάλο είναι η Πανεπιστημιούπολη για το οποίο καμιά συνέλευση Πανεπιστημιακών κάνει λόγο λες και το στεγαστικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τα διάσπαρτα τμήματα δώθε κείθε είναι λυμένο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ